Dosering 2020-05-15T15:49:38+02:00

Så tar du ReFerm

Vid IBS

Om du har IBS rekommenderas ett dagligt intag i 3-4 månader. Vi rekommenderar två förpackningar dagligen den första månaden. Ta den första förpackningen ReFerm först på morgonen på tom mage och den andra förpackningen på eftermiddagen. Efter den första månaden inleds dagen med en förpackning ReFerm på tom mage på morgonen. 

Vänta alltid minst en timme efter intag av ReFerm till nästa måltid.

ReFerm logo

Minst 1 tim före frukost

ReFerm logo

Minst 1 tim före kvällsmat

Vid ulcerös kolit

Om du har ulcerös kolit rekommenderas två förpackningar dagligen i sex månader. Inled dagen med den första förpackningen ReFerm på tom mage och den andra förpackningen på eftermiddagen. 

Vänta alltid minst en timme efter intag av ReFerm till nästa måltid.

ReFerm logo

Minst 1 tim före frukost

ReFerm logo

Minst 1 tim före kvällsmat

Instruktioner

Häll drycken i ett glas och rör om det lite innan du dricker det. ReFerm är en helt naturlig produkt utan några smaktillsatser. Den smakar syrligt, vilket beror på att drycken är fermenterad, dvs jäst. Det är tack vare denna fermentering som behandlingen kan hjälpa till att återställa balansen i tarmfloran. Om du vill tona den syrliga smaken i ReFerm – tillsätt 1–2 matskedar sockerfri koncentrerad juice eller saft precis före du dricker det.

MyReFerm – stenkoll på ditt mående

Följ hur ditt mående förändras under din behandling, genom att notera dina symtom. Genom att använda appen kan du även bidra till att göra ReFerm ännu bättre. MyReFerm finns på App Store eller Google Play. Läs mer >>

myrefermi app Information

Kom ihåg att ta rätt dos

Mindre än 125 ml ReFerm dagligen har ingen effekt. En högre dos än 2 förpackningar om dagen är inte farligt, men leder å andra sidan inte till en snabbare eller bättre effekt än den rekommenderade dosen. ReFerm ska tas i minst 2–4 veckor. De första två dagarna kan dosen halveras för att minska eventuella symtom från magen, det kan nämligen bullra och kurra precis i början av behandlingen.

Förvaring

Förpackningarna behöver inte kylas under själva frakten hem till dig. Efteråt bör du förvara dem i kylskåpet eller på en sval plats. ReFerm tål inte frysning så tänk på att inte placera förpackningarna alltför nära kylplattan som sitter längst in i kylskåpet.

ReFerm är en fermenterad (jäst) produkt och fermenteringen fortsätter i förpackningen efter tillverkningen. ReFerm kan därför få en annan konsistens och syrligheten kan variera från en förpackning till en annan. Skillnaderna påverkar dock inte effekten.

Kostråd

Under perioden du tar ReFerm kan du i stort sett äta normalt. Men för att behandlingen ska få största möjliga effekt så finns några råd som du bör följa:

Mjölk
Undvik färsk mjölk, gäller även laktosfri. Ersätt gärna med sojamjölk eller havremjölk, dock inte rismjölk eftersom det innehåller mycket socker.
 
Ost
Minska intaget av mejeriprodukter som ost och smör samt syrade produkter som fil och yoghurt.
 
Godis
Minska intaget av socker och produkter med mycket socker, t.ex. godis, kakor, läsk, juice, torkad frukt och saft.
Päron
Färsk frukt är gott och nyttigt, men för vissa med magproblem kan t.ex. äpple och päron ge magkrångel.
 
Måne
Försök undvika mat eller dryck med mycket kalorier efter att du har ätit kvällsmat. Tarmsystemet behöver nämligen få arbeta ostört under kvällen och natten.
 
Aktiv människa
Sist men inte minst, var fysiskt aktiv varje dag.