Frågor & svar 2020-05-23T11:17:19+02:00

Frågor och svar

Ingredienser: Vatten, havremjöl, maltmjöl av korn, sojalecitin och mjölksyrabakteriekultur Lactobacillus plantarum 299v.

Vid fermenteringen av havre med Lactobacillus plantarum 299v bildas kortkedjade fettsyror. 

Läs mer här

Nej. ReFerm består endast av vegetabiliska råvaror och är därmed fri från laktos och mjölkprotein.

Läs mer här

Ja. ReFerm innehåller gluten från korn, men endast små mängder.

Lecitin innehåller fosfatidylkolin, som är nödvändig för barriärfunktionen hos tarmslemhinnan. En förbättrad barriärfunktion gör tarmen mer motståndskraftig.

Det beror på din diagnos. Om du har IBS ska du dricka en förpackning per dag, på morgonen. För en snabbare effekt kan du dubblera dosen, dvs två förpackningar per dag på morgonen. Om du har ulcerös kolit ska du dricka två förpackningar per dag, en på morgonen och en på kvällen.

Läs mer här 

ReFerm ska oftast tas i minst 2–4 veckor innan en förändring märks. Förändringen kan komma tidigare än så, men det kan även dröja längre. Vid IBS rekommenderas en kostbehandling som pågår i minst 3 månader. Vid ulcerös kolit bör ReFerm tas i minst 6 månader. 

Läs mer här

Färre än fem procent av dem som använder ReFerm upplever oavsiktliga reaktioner. Det kan handla om uppblåsthet och ett ökat behov av att tömma tarmen. Om du får dessa reaktioner, kan du halvera ReFerm-intaget under två till sex dagar för att lindra problemen.

ReFerm är för kostbehandling av IBS och ulcerös kolit.

ReFerm är ett färdigfermenterat livsmedel för speciella medicinska ändamål.

ReFerm innehåller >2 gram kortkedjade fettsyror per förpackning. De kortkedjade fettsyrorna är den primära energikällan till tarmcellerna, som bygger tarmslemhinnan.

Tarmslemhinnan omger och skyddar tjocktarmen från läckage av bakterier och andra mikroorganismer, som konstant försöker gå igenom tarmslemhinnan och ut i kroppen.

Läs mer här

ReFerm är ett livsmedel utan några smaktillsatser. Fermenteringen ger den en syrlig smak, som vissa uppfattar påminna om nypon eller vinbär. Om du vill tona den syrliga smaken så tillsätt 1–2 matskedar sockerfri koncentrerad juice precis innan du dricker ReFerm.

Förpackningen är 10,6 cm hög, 6,2 cm bred och 4,5 cm djup. Ungefär samma storlek som de små juiceförpackningarna med sugrör, Festis, MER etc.

Oöppnad: Förpackningarna behöver inte kylas under själva frakten hem till dig. Efteråt bör du helst förvara dem i kylskåpet eller på en sval plats. ReFerm tål dock att förvaras i rumstemperatur, så länge den inte överstiger 35°C. ReFerm tål inte frysning, så tänk på att inte placera förpackningarna alltför nära kylplattan som sitter längst in i kylskåpet.

Öppnad: En öppnad förpackning har en hållbarhet på 24 timmar i kylskåp.

Börja dagen med ReFerm på tom mage.

Inta alltid ReFerm minst en timme innan nästa måltid.

Vänta minst 1 timme till nästa måltid efter intag av ReFerm.

ReFerm lämpar sig främst för IBS med diarré och IBS med omväxlande diarré och förstoppning, inte för IBS med kronisk förstoppning.

När du har förstoppning, så rekommenderar vi dig att vänta med att inta ReFerm tills att förstoppningen har upphört. 

ReFerm är för kostbehandling av IBS och ulcerös kolit. Produkten är ett fermenterat livsmedel för speciella medicinska ändamål. ReFerm är inte klassat som ett läkemedel.

Du är alltid välkommen med frågor! Skicka den på info@nordicrebalance.com, så återkommer vi så snart vi kan.   Vi ser fram emot dina frågor och återkoppling.

Vänliga hälsningar Hans och Caroline

Nordic Rebalance

Vi är ett svenskt-danskt företag som utvecklat ReFerm, en kostbehandling för IBS och ulcerös kolit som visat klinisk effekt i två publicerade studier. I Sverige är vi en del av SmiLe Incubator på Medicon Village i Lund. I Danmark finns vi på C4 Videncenter i Hilleröd. Här bedriver vi forskning och utveckling.

Lager & distribution:

Nordic Rebalance AB
RÅBY 2003
242 92 HÖRBY

Försäljning & marknad:

Nordic Rebalance AB
SmiLe, Medicon Village
Scheeletorget 1
223 81 Lund

Forskning & utveckling:

Nordic Rebalance A/S
Krakasvej 17
3400 Hillerød
Danmark