Vanliga frågor kring ReFerm

Nyare forskning visar att tarminflammationer kan vara orsaken till tarmproblem och det vi kallar IBS. Anledningen till inflammationer tros bland annat vara fel och bristande näring till tarmens mikroorganismer och tarmbarriärens celler. Det generella intaget av fermenterad kost och kostfibrer är för låg.

Läs mer om symptom och orsaker här.

Det är aldrig bra i längden med förstoppning. Vid svår hård mage kan och vid förstoppning ska ReFerm kompletteras med t.ex. Inolaxol (receptfritt och laxerande).

ReFerm är en kostbehandling med näringsämnen för tarmen och tarmens mikroorganismer. ReFerm innehåller kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla och hjälper till att bygga och stärka tarmslemhinnan.

ReFerm innehåller också andra viktiga molekyler som bland annat kan ha en hämmande effekt på de inflammationsskapande mikroorganismerna. Dessutom normaliserar en rik mängd av fermenteringsämnen och de kortkedjade fettsyrorna pH-värdet i tarmen, som gynnar förekomsten av bakterier som samarbetar med kroppen. Det kan öka mångfalden i tarmfloran. ReFerm innehåller även kostfiber och lactobaciller.

Vi erbjuder olika kostbehandlingsprogram beroende på din tarmhälsa. VI kan vägleda dig genom att ställa några frågor kring dina symtom.  Du kan testa din tarmhälsa här.

De flesta brukar märka en förändring inom 2-4 veckor. Vid mer omfattande IBS tar det generellt sett cirka 3-4 månader.

Ja. ReFerm är en fermenterad havredryck, utvecklad för att stärka tarmhälsan. Du kan dricka den som ett komplement till din vanliga kost och den ger ingen negativ påverkan på ditt immunförsvar.

Läs mer här.

Häll drycken i ett stort glas och rör om lite innan du dricker. ReFerm innehåller inga smaktillsatser. Fermenteringen ger den en syrlig smak, som vissa uppfattar påminna om nypon eller vinbär. Om du vill tona den syrliga smaken så tillsätt 1–2 matskedar sockerfri koncentrerad juice precis innan du dricker ReFerm.

Drick ReFerm på tom mage och vänta helst en timme innan nästa intag av dryck eller mat. Då gör det bäst nytta, men går det inte att få ihop livspusslet, så anpassa tiden för dina behov.

Drick ReFerm det första du gör på morgonen och därefter en gång på eftermiddagen som mellanmål.

Vi på Nordic Rebalance vill inspirera och hjälpa dig till en bättre och hållbar tarmhälsa ur ett holistiskt perspektiv.

Fermenterad kost är viktig för att påverka tarmen i en hälsosam riktning med minskade problem. Det finns dock även andra faktorer som kan ge lindring. Avslappning, djupandning och aktivering av det parasympatiska nervsystemet påverkar också välbefinnandet positivt.

Under tiden för din valda kostbehandlings beräknade längd får du kostnadsfritt guidande mail med förslag kring kosthållning, recept, övningar och coachande verktyg för inre ledarskap över tid.

Läs mer här.

ReFerm innehåller vatten, havremjöl (från svensk havre), maltmjöl av korn, sojalecitin och mjölksyrabakterien Lactobacillus plantarum 299v.

När havren fermenteras med hjälp av mjölksyrabakterien Lactobacillus plantarum 299v bildas de kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla.

ReFerm innehåller en mindre mängd gluten från korn. Kornet används för att säkerställa den korrekta starten av den mikrobiella fermenteringen. ReFerm innehåller även kostfiber och laktobaciller.

Eftersom ReFerm tillför näringsämnen för att bygga en starkare tarmslemhinna kan din kropp inledningsvis reagera på de nya ämnena. Det är helt ofarligt och naturlig reaktion. Du kan då halvera ReFerm-intaget under två till sex dagar för att låta tarmen vänja sig vid näringsintaget.

ReFerm innehåller inga smaktillsatser, men fermenteringen ger drycken en syrlig smak som påminner om nypon eller vinbär. Vill du tona ner syrligheten lite kan du hälla i 1-2 matskedar sockerfri koncentrerad juice precis innan du ska dricka.

ja, ReFerm innehåller en mindre mängd gluten från korn. Kornet används för att säkerställa den korrekta starten av den mikrobiella fermenteringen.

Nej. ReFerm består endast av vegetabiliska råvaror och är därmed fritt från laktos och mjölkprotein.

ReFerm förvaras bäst i kyla (+ 8°C), men kan även stå i rumstemperatur (<35°C). Drycken tål inte nedfrysning, så tänk på att inte placera förpackningarna alltför nära kylplattan längst in i kylskåpet.

Du kan förvara ReFerm i rumstemperatur och ställa in ett par förpackningar i kylskåpet, så att du alltid har kyld ReFerm att tillgå.

Nej. ReFerm är ett patenterad livsmedel innehållande fermenterade viktiga näringsämnen för en robust tarmhälsa. ReFerm klassas inte som läkemedel.

Ja, ReFerm har ingen inverkan på andra mediciner. Om du är osäker kan du alltid rådgöra med din läkare.

Lecitin innehåller fosfatidylkolin, ett ämne som är nödvändigt för barriärfunktionen hos tarmslemhinnan. En förbättrad barriärfunktion gör tarmen mer motståndskraftig.

Fosfatidylkolin som vi använder är extraherad ur sojalecitin och är av mycket hög kvalitet, vilket innebär att det nästan inte finns några andra komponenter kvar av sojan.

Ja, ReFerm innehåller lactobaciller, som också benämns probiotika. Men framför allt innehåller ReFerm fermenteringsämnen och särskilt kortkedjade fettsyror som är viktiga näringsämnen till tjocktarmens tarmslemhinna som är en skyddande barriär mellan tarmen och kroppen.

Tarmfloretester har visat att ReFerm ökar halten av lactobaciller i tarmen. Troligtvis är det då kortkedjade fettsyror också håller pH-värdet på en neutral nivå i tarmen, som gynnar förekomsten av bakterier och mikroorganismer som arbetar i symbios med kroppen. Läs gärna här om fermentering, fibrer och probiotika.

Hittar du inte svaret på din fråga?

  Hör av dig till oss. Vi svarar så fort vi kan

  CAroline Linja Olsson

  Har du frågor om ReFerm, din order eller vår app? Skicka din fråga till oss. Vi svarar så fort vi kan!

  Caroline Lilja Olsson
  VD

  [check-email]

  Nyhetsbrev

  Anmäl dig till ReFerms nyhetsbrev.Få tips om tarmhälsa och för nyheter om ReFerm direkt i din inkorg.