Vanliga frågor kring ReFerm
Nyare forskning visar att tarminflammationer kan vara orsaken till tarmproblem och det vi kallar IBS. Anledningen till inflammationer tros bland annat vara fel och bristande näring till tarmens mikroorganismer och tarmbarriärens celler. Det generella intaget av fermenterad kost och kostfibrer är för låg.
Det är aldrig bra i längden med förstoppning. Vid svår hård mage kan och vid förstoppning ska ReFerm kompletteras med t.ex. Inolaxol (receptfritt och laxerande).
ReFerm är en kostbehandling med näringsämnen för tarmen och tarmens mikroorganismer. ReFerm innehåller kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla och hjälper till att bygga och stärka tarmslemhinnan.
ReFerm innehåller också andra viktiga molekyler som bland annat kan ha en hämmande effekt på de inflammationsskapande mikroorganismerna. Dessutom normaliserar en rik mängd av fermenteringsämnen och de kortkedjade fettsyrorna pH-värdet i tarmen, som gynnar förekomsten av bakterier som samarbetar med kroppen. Det kan öka mångfalden i tarmfloran. ReFerm innehåller även kostfiber och lactobaciller.
Om du lider av symtom som uppblåst mage, diarré, gaser, förstoppning eller en allmänt öm och orolig mage kan ReFerm hjälpa till att lindra besvären.
ReFerm kan användas som ett komplement till din vanliga kost och drycken ger ingen negativ påverkan på ditt immunförsvar.
ReFerm ska alltid drickas på ”tom” mage – minst en timme innan frukost. Tar du två förpackningar om dagen ska du dricka den andra en timme innan du äter kvällsmat.
Häll drycken i ett stort glas och rör om lite innan du dricker. ReFerm innehåller inga smaktillsatser, men fermenteringen ger drycken en syrlig smak som påminner om nypon eller vinbär. Vill du tona ner syrligheten lite kan du hälla i 1-2 matskedar sockerfri koncentrerad juice precis innan du ska dricka.
Vi på Nordic Rebalance vill inspirera och hjälpa dig till en bättre och hållbar tarmhälsa ur ett holistiskt perspektiv.
Fermenterad kost är viktig för att påverka tarmen i en hälsosam riktning med minskade problem. Det finns dock även andra faktorer som kan ge lindring. Avslappning, djupandning och aktivering av det parasympatiska nervsystemet påverkar också välbefinnandet positivt.
I Maghjälpen får du förslag kring kosthållning, recept, övningar och coachande verktyg för inre ledarskap över tid.
ReFerm innehåller vatten, havremjöl (från svensk havre), maltmjöl av korn, sojalecitin och mjölksyrabakterien Lactobacillus plantarum 299v.
När havren fermenteras med hjälp av mjölksyrabakterien Lactobacillus plantarum 299v bildas de kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla.
ReFerm innehåller en mindre mängd gluten från korn. Kornet används för att säkerställa den korrekta starten av den mikrobiella fermenteringen. ReFerm innehåller även kostfiber och laktobaciller.
Eftersom ReFerm tillför näringsämnen för att bygga en starkare tarmslemhinna kan din kropp inledningsvis reagera på de nya ämnena. Det är helt ofarligt och naturlig reaktion. Du kan då halvera ReFerm-intaget under två till sex dagar för att låta tarmen vänja sig vid näringsintaget.
ReFerm innehåller inga smaktillsatser, men fermenteringen ger drycken en syrlig smak som påminner om nypon eller vinbär. Vill du tona ner syrligheten lite kan du hälla i 1-2 matskedar sockerfri koncentrerad juice precis innan du ska dricka.
Nej. ReFerm består endast av vegetabiliska råvaror och är därmed fritt från laktos och mjölkprotein.
ReFerm förvaras bäst i kyla (+ 8°C), men kan även stå i rumstemperatur (<35°C). Drycken tål inte nedfrysning, så tänk på att inte placera förpackningarna alltför nära kylplattan längst in i kylskåpet.
Du kan förvara ReFerm i rumstemperatur och ställa in ett par förpackningar i kylskåpet, så att du alltid har kyld ReFerm att tillgå.
ReFerm finns i dagsläget inte på förskrivningslistor och kan därmed inte fås på recept.
Ja, ReFerm har ingen inverkan på andra mediciner. Om du är osäker kan du alltid rådgöra med din läkare.
Lecitin innehåller fosfatidylkolin, ett ämne som är nödvändigt för barriärfunktionen hos tarmslemhinnan. En förbättrad barriärfunktion gör tarmen mer motståndskraftig.
Fosfatidylkolin som vi använder är extraherad ur sojalecitin och är av mycket hög kvalitet, vilket innebär att det nästan inte finns några andra komponenter kvar av sojan.
Ja, ReFerm innehåller lactobaciller, som också benämns probiotika. Men framför allt innehåller ReFerm fermenteringsämnen och särskilt kortkedjade fettsyror som är viktiga näringsämnen till tjocktarmens tarmslemhinna som är en skyddande barriär mellan tarmen och kroppen.
Tarmfloretester har visat att ReFerm ökar halten av lactobaciller i tarmen. Troligtvis är det då kortkedjade fettsyror också håller pH-värdet på en neutral nivå i tarmen, som gynnar förekomsten av bakterier och mikroorganismer som arbetar i symbios med kroppen. Läs gärna här om fermentering, fibrer och probiotika.
Hittar du inte svaret på din fråga?
Har du frågor om ReFerm eller din order? Skicka din fråga till oss. Vi svarar så fort vi kan!
Caroline Lilja Olsson
VD