ReFerm är inkörsporten till läkning – ta del av Helenas berättelse

Kundberättelser

Hur länge ska jag ta ReFerm? Hur fungerar ReFerm för andra? Kan det även vara något för mig? Här berättar vår kund Helena i samtal med vår VD Caroline Lilja Olsson om sin resa med ReFerm som kanske kan inspirera andra till ett bättre mående.

Det är ett privilegium att i detta arbete få komma i kontakt med så många fina medmänniskor. Dagligen är jag i kontakt med både män och kvinnor, som vill ställa frågor om sina symtom och ReFerm. Oftast är det på mejl, men ibland leder de till telefonsamtal som gärna blir både långa och djupa. Ingen är ensam med sina besvär. Det finns så många historier som borde bli berättade.

Första gången vi kommer i kontakt med varandra är när Helena ringer mig för att ändra adressen på sin order av ReFerm. Vad som kunde varit ett kort ärende blir ett långt samtal om hälsa och välmående. Det blir snabbt tydligt att Helena har upplevelser, erfarenheter och tankar som andra kan känna igen sig i. Tyvärr vilar det än idag ett stigma över tarmrelaterade symtom och problem. Vem vill fronta sig med att vara gasig, känna sig uppblåst, ha ont i magen och vara den som måste ha koll på var toaletten är? Vem vill vara den som inte lyssnat på sin magkänsla och istället kört sitt pannben in i väggen? Kanske inte så många.

Jag ställer därför frågan:

– Helena, skulle du kunna tänka dig att berätta om dig själv för att hjälpa och inspirera andra?

Helena svarar:

– Jo, men det gör jag gärna, säger hon, för jag tycker att den egna hälsan är en central fråga. Hälsa är komplext. Det kan vara svårt att veta var man ska börja. Därför är det så skönt om man kan hitta något att hålla i handen så att man kan komma igång. Det gjorde jag med ReFerm.

Men låt oss börja från början. Som för de flesta andra har livet för Helena inneburit mycket arbete och många måsten. Livet är emellanåt stressigt och det är lätt att drunkna i viljan att vara andra till lags och hjälpa. Helenas sömn påverkades negativt och sockersuget ökade med tröttheten. Som så många andra lyssnade hon inte riktigt på signalerna och till slut sa kroppen ifrån.

– Jag kunde vara uppblåst som en ballong. Det blev värre under dagen. Mot eftermiddagen kunde jag knappt stänga byxorna. Magen gjorde ont och jag hade riktiga obehagskänslor.

Helena undersöktes av läkare, som inte hittade något organiskt fel och blev diagnostiserad med IBS. Första gången Helena hörde talas om ReFerm var i en IBS-grupp på Facebook. Hon tyckte det lät spännande med något nytt och kände att inte hon hade något att förlora, så hon beställde hem ett paket.

– Jag märkte med en gång en förbättring. Jag mådde så sjukt mycket bättre, säger Helena.

Under de första två-tre veckorna drack Helena ReFerm två gånger per dag och därefter fortsatte hon med en gång om dagen i ytterligare tre månader. Hon märker fortfarande av symtom ibland, särskilt vid intag av viss sorts mat eller när hon blir stressad. Därför har hon alltid ReFerm hemma och dricker fortfarande ReFerm regelbundet varannan till var tredje dag.

Helena tror på det holistiska synsättet. Hon menar att det finns inga mirakelmedel. Hela kroppen hänger ihop. Hjärnan påverkar tarmen och tvärtom.

– Jag jobbar kontinuerligt med min livssituation och det är viktigt att framhålla gentemot sig själv. Att navigera en sjukdom som det finns så oerhört lite forskning över ännu, kräver ett konstant detektivarbete. Man gör så gott man kan med den information man har tillhanda. Jag försöker vara snäll mot mig själv och att dricka ReFerm är just en sådan snäll handling.

Helena fortsätter:

– Jag tror inte någonsin att jag vill sluta helt med ReFerm oavsett om mina symtom skulle försvinna. Jag har vant mig vid den sköna känslan det ger och jag brukar ofta dricka det på tom mage, på morgonen innan jag går och tränar. Därför känns det tryggt att ha ReFerm tillhanda i min täta vardag. Det mättar på ett behagligt sätt och gör min mage helt lugn. På sikt vill jag gärna introducera det till mina barn och man då jag är helt övertygad om att ReFerm verkligen stärker magen och därmed hela kroppen på länge sikt.

Helena framhäver detta att vi måste se kärleksfullt på oss själva och hon försöker leva som hon lär. Just nu utbildar hon sig till samtalsterapeut. Hennes personlighet och nuvarande yrke som kreatör tar hon nu med sig in i nästa fas i livet, där hon vill dela med sig av sina erfarenheter och hjälpa andra på deras individuella resor.

Helena är inne i ett härligt flow. Vi pratar om hur viktigt det är att både ha mod att pröva nya kreativa idéer, något alla kan, särskilt om vi befinner oss i en miljö som är välkomnande och där vi känner tillit. Att då kunna lita på sin egen kropp är en av ingredienserna till att våga ta nya steg.

För Helena blev ReFerm inkörsporten till ett första läkande.

– För mig blev ReFerm en nyckel som öppnade en stängd dörr, säger Helena. Det var i alla fall så det kändes. Att dricka ReFerm har gjort att jag fick tillbaka kraften att träna, vilket i sin tur påverkat min sömn, vilket ytterligare gör att magen blir ännu bättre. Det inger mig helt enkelt hopp om ett innehållsrikt och hälsosamt liv.

 

referm

 

Köp ett prova-på paket

[check-email]

    Anmäl dig här!