Så fick Jenny en nystart med en lugn mage i balans

Kundberättelser

-Jag ångrar bara att jag inte började tidigare med ReFerm, säger Jenny.

Vi kommer dagligen i kontakt med helt fantastiska människor. Alla har en gemensam nämnare; en orolig tarm som med olika tillhörande symtom påverkar hälsan och livet. Den här gången har vi förmånen att få en förståelse för hur svårt det kan vara att våga börja med något nytt och obekant, som ReFerm. Vår VD Caroline Lilja Olsson har talat med både huvudpersonen Jenny och hennes väninna som redan hade provat ReFerm och starkt rekommenderade denna postbiotikadryck.

– Jenny är en underbar person, berättar väninnan. Hon har många järn i elden, men stoppas i sin framfart av en krånglande hälsa, som har sin utgångspunkt i tarmen. Jag tyckte att hon också skulle prova ReFerm, men det tog ett tag innan jag lyckades övertyga henne.

I intervjun med Jenny bekräftas bilden av en kvinna som, trots sina ansträngningar att leva ett sunt liv med bra kost och fysisk aktivitet, har en mage som ofta styr hennes liv.

Jenny har gjort utredningar som har lett till en konstaterad IBS. För att dämpa symtomen har hon testat olika receptfria läkemedel, dock utan större framgång. Jenny lever ett aktivt liv med man, barn, jobb och en stor umgängeskrets. Det är mycket hon vill åstadkomma och känner att hon borde hinna med, men blir hela tiden avbruten av sina IBS-skov och andra sjukdomar, något som är vanligt vid IBS och olika grader av inflammation i tarmen.

I perioder, när livet är stressigt, blir magen extra känslig, då hjärnan påverkar symtomen i tarmen via vagusnerven. Jenny har uppsökt vården, som hon har ett stort förtroende för, men upplever inte att hon får den långsiktiga hjälp hon behöver.

– Jag kände verkligen att jag behövde en nystart och hitta en lösning för att må bättre. Eftersom magen var ett ihållande problem, som troligtvis påverkade hela kroppen, så var det ganska naturligt att börja i tarmen.

Jenny är inte den som i första hand testar alternativ vård eller nya preparat, så hon var skeptisk när hennes väninna rekommenderade ReFerm. Efter att ha läst på om postbiotikas positiva påverkan på tarmen gav Jenny ReFerm trots allt en chans.

– Det var inte lätt att komma igång. Jag ville att jag snabbt skulle må bra. Jag tyckte inte att ReFerm var så lättdrucken och smaken tyckte jag inte heller om inledningsvis, minns Jenny. Hon skrattar och fortsätter: – Nu har jag lärt mig att tycka om smaken och ReFerm har blivit en trygghet för mig i vardagen.

Efter ett tag märkte Jenny att magen blev lugnare. Men var det verkligen ReFerms förtjänst eller var det bara ett skov som började lätta?

– Jag märkte ändå att skoven kom mindre tätt och de klingade av fortare, vilket gjorde att jag fortsatte med ReFerm. Nu mår jag mycket bättre, vilket jag tillskriver ReFerm.

Idag har Jenny ett lugnare tempo i livet och fortsätter att äta bra och vara fysiskt aktiv. Den yttre stressen har därmed lättats och med hjälp av ReFerm har även den inre stressen kunnat reduceras. Med ReFerm känner Jenny att tarmen håller sig lugn och att immunförsvaret stärkts. ReFerm ger trygghet, mindre stress och ger tid att läka inifrån.
Jenny har nu tagit ReFerm varje dag i en månad, vilket inneburit att det blivit en vana, som känns bekväm och ger resultat.

– Till alla er som inte provat ReFerm än: GÖR DET! Prova ReFerm ordentligt, ge ReFerm en chans. Var open minded!, hälsar Jenny.

Upptäck nästa generations probiotika med ReFerm Postbiotika Kapslar

Varje förpackning innehåller 60 kapslar, fyllda med högkvalitativ postbiotika på svensk havre.

Se vad andra tycker

Jenny har valt att ställa upp med sitt namn men är anonym på bild.

[check-email]