Mikael gav ReFerm en andra chans – nu mår han mycket bättre

Kundberättelser

Mikael provade ReFerm – men slutade. Efter ett tag bestämde han sig för att ge ReFerm en ny chans. Nu har han precis avslutat en ny omgång där magsmärtorna gett med sig.

Många kunder berättar om sina individuella problem och reaktioner för oss. Vi märker att kunderna kan delas in i olika grupper. Det finns de som omedelbart märker positiv skillnad, de som bara behöver ta ReFerm under en kort tid, de som tar flera månader och så de som tycker att ReFerm inledningsvis inte fungerar eller att det känns värre. Mikael är en av de som gav upp – och kom igen. Vår VD Caroline Lilja Olsson ringer upp Mikael för att få höra om hans ReFerm-resa. Varför gav han upp och varför kom han tillbaka?

Mer ont i början

Vi börjar berättelsen i symtombilden. Mikaels symtom handlar i första hand om magont. Han berättar att magsmärtorna troligtvis inte beror på någon särskild utlösande händelse. De smög sig istället på allt eftersom. Själv tror Mikael att orsaken kan vara en längre tid av stress och dåligt intag av vätska. Från början la han inte så stor vikt vid det, men sen kom det till ett läge när smärtorna under vissa perioder tog överhand. Undersökningar hos läkare visade inte på någon sjukdom. Det enda som hittades var tarmfickor. Mikael fick ingen medicin eller särskilda råd för sina smärtor. Han fick helt enkelt försöka leva med sina symtom. Han provade något som han inte minns namnet på, men det hjälpte inte alls. Så kom han i kontakt med ReFerm.

– Jag provade först en omgång i två veckor, men märkte ingen förbättring. Det var snudd på tvärtom, minns Mikael. Jag fick mer magknip och magen kändes mer uppblåst, fortsätter han.

Mikael tyckte dock att det han läst om ReFerm verkade seriöst. Det lät trovärdigt att ReFerms näringsämnen skulle kunna påverka tarmmiljön och därmed både grunden till problemen och symtomen. Kanske behövde han bara ge det mer tid. Efter ett uppehåll tog han ReFerm i ett par veckor till. Denna gång gick det bättre. Symtomen började ge med sig. Han gjorde uppehåll igen och kände efter.

– Mitt råd till de som känner att ReFerm inledningsvis kanske till och med gör symtomen värre är: Ge inte upp! Var uthållig! Lindringen kommer, säger Mikael.

Hur lång är en kur med ReFerm?

Många ställer sig frågan hur länge de ska hålla på med ReFerm. Mikael har tagit ReFerm i omgångar. Senaste perioden tog Mikael ReFerm en gång om dagen i cirka 5 veckor. Han upplever att det för varje gång känns bättre och att de symtomfria perioderna varar längre.

– Kanske skulle jag behöva ta ReFerm under en längre tid för att tarmen ska läka helt, men jag tror på att ta en paus, så får jag se vad som händer. Nu har jag lärt mig att lyssna på min kropp. Förr tyckte jag att smärtorna kom plötsligt. Nu kan jag märka när de smyger sig på och kan mota Olle i grind genom stresshantering och kost. Och så har jag ReFerm hemma, säger Mikael.

Jag, påminner Mikael om att det finns många råd och övningar för magbesvär på hemsidan som underlättar stresshantering och ger tips på snälla fibrer vid tarmbesvär. Det är viktigt att äta alltmer fiber, så att de bakterier får näring, som har blivit gynnade av ReFerm och som kroppen accepterar och därmed inte behöver aktivera sitt försvarssystem mot.

Då blir min fru glad, avslutar Mikael skrattande. Hon brukar baka ett riktigt supernyttigt bröd som min mage reagerar på. Kanske kan jag äta mer av det framöver!

Låt dig inspireras av Mikael och fortsätt med ReFerm. Har du haft besvär länge kan också vägen tillbaka vara längre. Just nu får du 100kr rabatt på dina två nästa köp – ange koden: REFERM100 i kassan

 

referm ibs

[check-email]

    Anmäl dig här!