Hur lång tid tar det innan jag mår bättre?

Det är den viktigaste frågan och vi önskar att vi kunde säga direkt. Magbesvär är väldigt individuellt och det tar därför olika lång tid att känna skillnad från ReFerm.

Vi lyfter fram hur du kan bidra till att en förbättring sker snabbare.

När mår jag bättre?

De flesta brukar märka en förändring efter två till fyra veckor, men det är väldigt individuellt. Vid mer omfattande symtom, tar det generellt sett cirka 2-4 månader innan inflammationen minskar och symtomen ger med sig.

Hur länge ska jag dricka ReFerm?

Precis som vid träning, så behöver man regelbundet motionera för att kunna bygga och bibehålla en god kondition och styrka. På samma sätt har tarmen ett behov av ett kontinuerligt intag av viktiga näringsämnen – och dessa behövs såklart även efter 2 veckor för att långsiktigt kunna stärka tarmhälsan. Drick ReFerm tills du känner att magen har blivit stabil. Fortsätt sedan med fiberrik kost och fermenterade livsmedel så att tarmen får rätt näring. Du kan alltid fortsätta dricka ReFerm. Därigenom säkerställer du att din tarm får rätt förutsättningar till långsiktigt välmående.

Kan jag göra något för att magen ska bli bättre tidigare?

Tyvärr finns ingen mirakelkur som löser magproblemen direkt, men genom att dricka ReFerm ger du din mage och tarm en möjlighet att stärkas, så att magbesvären kan minska och på sikt försvinna. Om du kombinerar ReFerm med en hälsosam kost-livsstil, skapar du rätt förutsättningar till att må bättre snabbare.

Eftersom vi vill att du ska må bra vill vi påminna om:

  1. Kosten: Vad äter du under en vanlig vecka? Är det något du reagerar mer eller mindre av? Se över dina matvanor och ett rekommenderat tips är att skriva en matdagbok, vad du har ätit och hur du mår av det. Läs våra kostråd här
  2. Fysisk aktivitet: Forskning har visat att ökad fysisk aktivitet är kopplat till förbättring av mag- och tarmsymtom. Känn efter vilken träningsform som fungerar bäst för dig – en daglig promenad i dagsljus gör bara gott! Läs mer om träning här
  3. Minska stressen: Hjärnan är starkt kopplad till hur vår mage mår och stress kan öka symtomen. Se över vad som gör dig stressad och försök hitta ett sätt att få ro. För många minskar stressen med meditation, yoga och avslappningsövningar, och för vissa med en promenad med ljudbok i hörlurarna. Få hjälp med det inre ledarskapet genom att lyssna på psykoterapeut Susanne Jensen här.

Visste du att..

Bakom ReFerm finns gedigen forskning av oberoende forskare, som resulterat i referensgranskade studier, publicerade i internationella tidsskrifter. Här kan du läsa mer om vår forskning

Hört från andra som dricker ReFerm

Efter ca 1 mån med ReFerm blev jag så mycket bättre. Magen, orken, lederna och inte minst känslan av hopplöshet försvann. Med denna fina effekt av ReFerm kom energin att förändra mitt liv och vilja att ta tag i saker.

Eva

[check-email]