ReFerm är kostbehandling mot IBS och ulcerös kolit

ReFerm är en fermenterad dryck, gjord på svensk havre. ReFerm innehåller bland annat kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla. Tarmcellerna stärker tarmslemhinnan som i sin tur skyddar tarmen, och hindrar bakterier och andra mikroorganismer från att tränga ut i kroppen. ReFerm är en kliniskt dokumenterad kostbehandling för IBS och ulcerös kolit.

Startpaket 395:-*

  • ”Jag märkte skillnad”

    Jag började ta ReFerm för att jag inte hade något att förlora på att prova ännu en lösning, men jag fortsatte för att jag märkte skillnad. Det var efter att jag märkte en förändring som jag satte mig in i hur produkten fungerar och förstod hur stor roll kortkedjade fettsyror spelar i tarmens välbefinnande och funktion.

    Vasilis

Ny kund? -30%

Startpaket ReFerm 14-pack

Testar du ReFerm för första gången?
Spara 30 % på din första order.

ReFerm är ett komplement till din vanliga kost. Vi rekommenderar att du dricker två förpackningar om dagen.

395 kr* Ord. pris 595 kr

Prova ReFerm

Möt uppfinnaren bakom ReFerm

Tarmfloran är ett mycket spännande forskningsområde, där det sker nya upptäckter hela tiden. Möt uppfinnaren av ReFerm och grundaren av företaget Nordic Rebalance Hans Israelsen. I videon svarar Hans på de vanligaste frågorna om ReFerm.

Vanliga frågor kring ReFerm

ReFerm är för kostbehandling av IBS och ulcerös kolit. ReFerm är ett färdigfermenterat livsmedel för speciella medicinska ändamål.

ReFerm innehåller >2 gram kortkedjade fettsyror per förpackning. De kortkedjade fettsyrorna är den primära energikällan till tarmcellerna, som bygger tarmslemhinnan. Tarmslemhinnan omger och skyddar tjocktarmen från läckage av bakterier och andra mikroorganismer, som konstant försöker gå igenom tarmslemhinnan och ut i kroppen.

ReFerm innehåller även kostfiber och viktiga molekyler som kan ha en hämmande effekt på de inflammationsskapande mikroorganismerna.

Läs mer här

Ingredienser: Vatten, havremjöl, maltmjöl av korn, sojalecitin och mjölksyrabakteriekultur Lactobacillus plantarum 299v.

Vid fermenteringen av havre med Lactobacillus plantarum 299v bildas kortkedjade fettsyror. ReFerm innehåller även kostfiber och viktiga molekyler som kan ha en hämmande effekt på de inflammationsskapande mikroorganismerna.

Läs mer här

Nej. ReFerm består endast av vegetabiliska råvaror och är därmed fri från laktos och mjölkprotein.

Läs mer här

Ja. ReFerm innehåller gluten från korn, men endast små mängder.

Lecitin innehåller fosfatidylkolin, som är nödvändig för barriärfunktionen hos tarmslemhinnan. En förbättrad barriärfunktion gör tarmen mer motståndskraftig.

Det beror på din diagnos. Om du har IBS rekommenderar vi att du dricker två förpackningar per dag den första månaden. Därefter en förpackning om dagen i 3-4 månader. Om du har ulcerös kolit rekommenderar vi att du dricker två förpackningar per dag i minst 6 månader.

Läs mer här

Eftersom ReFerm tillför näringsämnen för att bygga en starkare tarmslemhinna kan din kropp inledningsvis reagera på de nya ämnena, men det är helt ofarligt. Ibland kan symtom återkomma för att sedan åter förändras, och därför rekommenderar vi att du dricker ReFerm hela behandlingstiden.

ReFerm är ett livsmedel utan några smaktillsatser. Fermenteringen ger den en syrlig smak, som vissa uppfattar påminna om nypon eller vinbär. Om du vill tona den syrliga smaken så tillsätt 1–2 matskedar sockerfri koncentrerad juice precis innan du dricker ReFerm.

Förpackningen är 10,6 cm hög, 6,2 cm bred och 4,5 cm djup. Ungefär samma storlek som Festis, MER etc.

Oöppnad:  ReFerm förvaras helst i kyla (+ 8°C) men tål att stå i rumstemperatur, så länge den inte överstiger 35°C. ReFerm drickes helst kyld. ReFerm tål inte frysning, så tänk på att inte placera förpackningarna alltför nära kylplattan som sitter längst in i kylskåpet.

Öppnad: En öppnad förpackning har en hållbarhet på 24 timmar i kylskåp.

Börja dagen med att ta ReFerm på tom mage. Vänta minst 1 timme till nästa måltid efter intag av ReFerm.

Vid intag av två ReFerm om dagen, kan nästa intag göras på eftermiddagen.

Vi brukar hävda att ReFerm lämpar sig främst för IBS med diarré och IBS med omväxlande diarré och förstoppning. Vi ser att ReFerm även lämpar sig för dem med förstoppning, men vi rekommenderar att komplettera ReFerm med laxerande medel innan och under intag av ReFerm.

De kortkedjade fettsyrorna tillför näring till tarmslemhinnan oavsett symtom.

ReFerm är en produkt för kostbehandling av IBS och ulcerös kolit. Produkten är ett fermenterat livsmedel för speciella medicinska ändamål. ReFerm är inte klassat som ett läkemedel.

Du är alltid välkommen med dina frågor! Kontakta oss på info@nordicrebalance.com, så återkommer vi så snart vi kan.

Vi ser fram emot dina frågor och återkoppling.

Vänliga hälsningar,
Hans och Caroline

Har jag ett konto?

Kontrollera om det finns ett konto anslutet till din e-postadress.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till ReFerms nyhetsbrev. Få tips om tarmhälsa och för nyheter om ReFerm direkt i din inkorg.