ReFerm – en postbiotisk kostbehandling

  • För dig som lider av tarmbesvär och IBS
  • Upplev skillnad inom 2-4 veckor
  • Kliniskt testad kostbehandling

 

ReFerm ger viktiga näringsämnen till tarmen

Många tillstånd har sitt ursprung i tarmfloran. Grundorsaken är ofta olika grader av inflammation, som kan bero på fel näring till tarmfloran. Vid en låggradig inflammation, som vid IBS, uppstår symtom som bland annat diarré, förstoppning, buksvullnad, gaser, huvudvärk och ledproblem. Tarmflorans kondition är därför av central betydelse för kroppens välmående.

Vad gör ReFerm unik?
ReFerm är en mikrobiellt fermenterad postbiotisk havredryck, som ger rätt näring till tarmen och särskilt till en tarm i obalans. Vid ReFerms patenterade tillverkningsprocess bildas kortkedjade fettsyror och andra metaboliter, som bland annat kan ha en hämmande effekt på de inflammationsskapande mikroorganismerna

Kortkedjade fettsyror är tarmcellernas främsta näringskälla och hjälper till att bygga och stärka tarmslemhinnan. En robust tarmslemhinna ska hindra bakterier och andra mikroorganismer som finns naturligt i tarmen från att läcka ut i kroppen.

ReFerm reducerar inte bara symtom utan bygger grunden till en robust tarmflora och tarmbarriär.

En robust tarmflora och tarm är grunden för god hälsa!

Läs mer om postbiotika och kortkedjade fettsyrors betydelse för en god tarmhälsa.

Ett holistiskt synsätt på tarmhälsa

Vi på Nordic Reblance vill inspirera och hjälpa dig till en bättre och hållbar tarmhälsa ur ett holistiskt perspektiv.

I Maghjälpen får du förslag kring kosthållning, recept, övningar. Dietisten delar med sig av recept och tips för hur en känslig tarm kan byggas upp igen. Filmer ger dig konkreta sätt på hur du kan andas bättre, avslappningsrörelser som öppnar upp magen och speciell magyoga för dig med tarmproblem. Vår psykoterapeut hjälper dig att komma igång, ha uthållighet och känna positiva resultat.

Forskning visar att det är viktigt att återkommande reflektera över sitt mående. Vi vill inspirera till de små förändringarna, som passar just dig, som inte stressar och som kan hålla över tid.

 

Gå till Maghjälpen

När kan jag förvänta mig resultat?

Många upplever symtomförändringar redan inom två till fyra veckor. Varje individs tarmflora är unik och därför kan symtomförändringarna variera från person till person. Det är individuellt hur mycket och länge man bör dricka ReFerm. Det beror på omfattningen av problemet. För de flesta tar det mellan 2-3 månader att reducera både orsak och symtom. Vid mer omfattande IBS tar det generellt sett cirka 3-4 månader. En del väljer att fylla på med ReFerm igen när livet blir för stressigt och man inte hinner med att optimera sin kost och livsstil.

Gör testet nedan för att få en vägledning i hur länge du behöver dricka ReFerm.

Testa din tarmhälsa

Vad innehåller ReFerm?

Varje förpackning innehåller:

  • > 2 gram kortkedjade fettsyror, som ger energi till tarmcellerna
  • postbiotiska metaboliter som stärker tarmfloran
  • metaboliskt aktiva mjölksyrabakterier
  • kostfibrer inklusive betaglukaner
  • lecitin med fosfatidylkolin

Ingredienser

Vatten, havremjöl, maltmjöl av korn, sojalecitin och mjölksyrabakteriekultur Lactobacillus plantarum 299v. ReFerm är producerat i Sverige på svensk havre. ReFerm är vegansk.

Använd inte ReFerm om du är allergisk mot någon av innehållsämnena. ReFerm innehåller en mindre mängd gluten från korn. Kornet används för att säkerställa den korrekta starten av den mikrobiella fermenteringen.

När du tillför näringsämnena för att bygga en starkare tarm kan din kropp inledningsvis reagera. Det är helt ofarligt och naturlig reaktion. Du kan då halvera ReFerm-intaget under två till sex dagar för att låta tarmen vänja sig vid näringsintaget.

ReFerm reducerar bland annat avföringsrelaterade symtom, såsom diarré och förstoppning på sikt. Om du är förstoppad rekommenderar vi dock att du samtidigt säkerställer att förstoppningen hävs med hjälp av laxerande medel innan och efter intag av ReFerm. Råd vid förstoppning.

Näringsinnehåll per 100 gram

Energi240 kJ / 58 kcal
Fett1,0 g (varav 0.2 g mättade fettsyror)
Kolhydrater10,9 g (varav 4,9 g sockerarter)
Protein2,0 g (huvudsakligen från havre)
Salt0,04 g (varav natrium 15 mg)
VitaminerVit. K 0,1μg, Niacin (NE) 0,1 mg, Folsyra 2 μg, Biotin 0,3 μg, Vit. E (α -TE) 0,1 mg
MineralerNa 11 mg, Cl 9 mg, K 60 mg, Ca 10 mg, P 61 mg, Mg 20 mg, Fe 0,6 mg, Zn 0,5 mg, Cu 0,1 μg, I 7 μg, Mn 0,7 mg, Cr 0,3 μg, Mo 19 μg, F 0,8 mg.

Hur dricker jag ReFerm?

Häll drycken i ett stort glas och rör om lite innan du dricker. ReFerm innehåller inga smaktillsatser. Fermenteringen ger den en syrlig smak, som vissa uppfattar påminna om nypon eller vinbär. Om du vill tona den syrliga smaken så tillsätt 1–2 matskedar sockerfri koncentrerad juice precis innan du dricker ReFerm.

Drick ReFerm på tom mage och vänta helst en timme innan nästa intag av dryck eller mat. Då gör det bäst nytta, men går det inte att få ihop livspusslet, så anpassa tiden för dina behov.

Drick ReFerm direkt på morgonen och därefter en gång på eftermiddagen som mellanmål.

Hur ska jag förvara ReFerm?

Förvaras i rumstemperatur eller svalt. Kyl ReFerm innan intag. ReFerm tål inte frysning så tänk på att inte placera förpackningarna alltför nära kylplattan som sitter längst in i kylskåpet. ReFerm tål inte temperatur över 35 grader C.

Öppnad förpackning: Förvaras i max 24 timmar i kylskåp.

Med ReFerm börjar resan till ett bättre mående!

Börja med att prova ReFerm två gånger om dagen i en vecka. De allra flesta brukar känna en positiv förändring under denna period. Hitta sen en kostbehandlingslängd som passar dig!

Låt inte dina besvär bli en del av din vardag.

Prova ReFerm och få 200 kr rabatt på ditt första köp

Våra kunders egna berättelser

 

"Efter 20 år av diarré är jag sedan en månad tillbaka bra i magen!"

 

"Innan var jag uppblåst som en ballong. Nu slipper jag uppblåsthet och gaser och har fått energi."

Läs våra kunders egna berättelser

referm

Du är alltid varmt välkommen att höra av dig till oss på fraga@nordicrebalance.com

ReFerm produktbroschyr

Du kan ladda ner broschyren här eller kontakta oss  om du vill få den skickad till dig.

[check-email]

    Anmäl dig här!