Allt du behöver veta om ReFerm

Postbiotisk näring för dig som lider av tarmbesvär och IBS.

  • Rätt näring till din unika och befintliga tarmflora
  • Stärker tarmbarriären och lindrar symtom
  • Kom igång med ReFerm kapslar och upplev skillnaden

Vad är ReFerm? Hur dricker jag ReFerm? Ingredienser & näringsinnehåll

ReFerm ger viktiga näringsämnen till tarmfloran

Många tillstånd har sitt ursprung i tarmfloran. Många känner symtom som diarré, förstoppning, buksvullnad, gaser, huvudvärk och ledproblem, vilket är vanligt vid till exempel IBS. Tarmflorans kondition är därför av central betydelse för kroppens välmående.

Vad gör ReFerm unik?

Istället för att bara tillföra nya bakterier, som har svårt att etablera sig och kanske inte ens är rätt för dig, ger ReFerm rätt näring till din befintliga tarmflora, så att den samarbetar med din kropp.

Genom att använda mjölksyrebakterien Lactobacillus plantarum DSM 9843 vid fermentering av vår patenterade havrekomposition skapas näringsämnen som är essentiella för att balansera din unika tarmflora, stärka tarmbarriären och ge förutsättningar för långsiktig hälsa.

Vårt mål är att din tarmflora ska nå en symbios med din kropp, där en sund livsstil tillsammans med hälsosam kost sedan kan bibehålla balansen enligt de Nordiska Näringsrekommendationerna. Med ReFerm får du hjälp att skapa de rätta förutsättningarna för din tarmflora istället för att endast dämpa de olika symtom som uppstått.

Vilka symtom i magen och tarmen lindrar ReFerm?

Om du lider av symtom som uppblåst mage, diarré, gaser, förstoppning eller en allmänt öm och orolig mage kan ReFerm hjälpa till att lindra besvären. Om du är förstoppad rekommenderar vi dock att du samtidigt säkerställer att förstoppningen hävs med hjälp av laxerande medel innan och under intag av ReFerm. Läs mer om våra råd vid förstoppning här. Sök alltid läkarvård om du har långvariga magsmärtor.

En robust tarmflora och tarm är grunden för god hälsa!

Vad säger våra kunder om ReFerm?

Idag har vi över 2000 nöjda kunder och allt fler provar ReFerm. Många hör av sig, men de flesta vill vara anonyma. Tarmproblemär något som många håller för sig själv, men egentligen inte borde, eftersom det är så vanligt.

Efter 20 år av diarré är jag sedan en månad tillbaka bra i magen!

Innan var jag uppblåst som en ballong. Nu slipper jag uppblåsthet och gaser och jag har fått energi!

Portionspåsarna är perfekta när man reser!

Läs våra kunders berättelser här

Gå med i gruppen där vi hjälper varandra

Hälsa börjar i tarmen. Cirka 40% av Sveriges befolkning uppger att de lider av magproblem i varierande omfattning enligt Magrapporten 2023.

Därför har vi en Facebookgrupp med över 900 medlemmar för dig med IBS och magproblem. Här får du möjlighet att ställa frågor, ta del av tips och råd samt lyssna till och diskutera med andra med liknande problem. Här kan du i inläggen även läsa om hur andra uppfattar ReFerm.

Självklart kan du också kontakta oss individuellt på info@nordicrebalance.com

Gå med i Facebook-gruppen

Hur intar jag ReFerm?

ReFerm kapslar
1-2 kapslar per dag inledningsvis. Öka vid behov.

ReFerm pulver
Du blandar enkelt ut innehållet från en portionspåse i knappt 2,5 dl vatten tills det löses upp. Om du har tillgång till en shaker är det att föredra så att det skakas ordentligt, men det går även bra att röra om med en sked tills pulvret löses upp i vattnet. Du kan vänta ett par minuter innan du dricker för en något slätare konsistens.

Hur ofta bör jag dricka ReFerm?

Drick en ReFerm om dagen på tom mage och vänta helst en timme innan nästa intag av dryck eller mat. Då gör det bäst nytta, men går det inte att få ihop livspusslet, så anpassa tiden för dina behov. ReFerm dricks med fördel innan frukosten, men fungerar även utmärkt som mellanmål. ReFerm går bra att kombinera med medicin och rekommenderas vid intag av antibiotika.

Hur smakar ReFerm?

ReFerm innehåller inga smaktillsatser. Fermenteringen ger den en syrlig smak, som vissa uppfattar påminna om nypon eller vinbär. Om du vill tona ner den syrliga smaken så tillsätt 1–2 matskedar sockerfri koncentrerad juice precis innan du dricker ReFerm.

När kan jag förvänta mig resultat?

Många upplever symtomförändringar redan inom två till fyra veckor. Varje individs tarmflora är unik och därför varierar symtomförändringarna från person till person.

Hur länge ska jag dricka ReFerm?

Det är individuellt hur mycket och länge man bör dricka ReFerm. Det beror på omfattningen av problemet. För de flesta tar det mellan 2-3 månader att reducera både orsak och symtom. Vid mer omfattande IBS tar det generellt sett cirka 3-4 månader. En del väljer att fylla på med ReFerm igen när livet blir för stressigt och man inte hinner med att optimera sin kost och livsstil. Tänk också på att stress och oro påverkar symtomen.

Genom att dricka ReFerm dagligen får din unika tarmflora den näring den behöver för att bygga upp och stärka din tarm. Förändring tar tid, så ha tålamod och låt kroppen anpassa sig i sin egen takt.

ReFerm tillför rätt näring till din tarmflora

Om tarmfloran får rätt näring och är i balans (symbios) producerar mikroorganismer välgörande ämnen, som ger en robust tarm, som samarbetar med kroppen.

Är tarmfloran i obalans (dysbios), så kan mikroorganismer producera skadliga ämnen, som försvagar tarmen och varvid andra farliga ämnen kan tränga in i kroppen. Detta aktiverar kroppens immunförsvar, som ser dessa ämnen som ett hot. När kroppens immunförsvar aktiveras kan det resultera i symtom som diarré, förstoppning, orolig mage och gaser men också andra relaterade symtom som huvudvärk, hud- och ledproblem och ångest.

En kroniskt försvagad tarm kan medföra att skadliga ämnen förs runt i kroppen och in i organ.

Ingredienser

Vatten, havremjöl, maltmjöl av korn, sojalecitin och mjölksyrabakteriekultur Lactobacillus plantarum DSM 9843. ReFerm är producerat i Sverige på svensk havre.

ReFerm är vegansk. Använd inte ReFerm om du är allergisk mot någon av innehållsämnena. ReFerm innehåller en mindre mängd gluten från korn. Kornet används för att säkerställa den korrekta starten av den mikrobiella fermenteringen.

Näringsinnehåll per 100 g färdigblandad dryck

(påsens innehåll, 35 g, utblandat med vatten till totalt 2,5 dl dryck)

Energi242 kJ / 58 kcal
Fett1,0 g (varav 0.2 g mättade fettsyror)
Kolhydrater10,9 g (varav 4,9 g sockerarter)
Protein2,0 g (huvudsakligen från havre)
Salt0,04 g (varav natrium 15 mg)
VitaminerVit. K 0,1μg, Niacin (NE) 0,1 mg, Folsyra 2 μg, Biotin 0,3 μg, Vit. E (α -TE) 0,1 mg
MineralerNa 11 mg, Cl 9 mg, K 60 mg, Ca 10 mg, P 61 mg, Mg 20 mg, Fe 0,6 mg, Zn 0,5 mg, Cu 70 μg, I 7 μg, Mn 0,7 mg, Cr 0,3 μg, Mo 19 μg, F 11 μg.

Vad innehåller ReFerm?

  • > 2 gram kortkedjade fettsyror, som ger energi till tarmcellerna
  • postbiotiska metaboliter som stärker tarmfloran
  • kostfibrer inklusive betaglukaner
  • lecitin med fosfatidylkolin

Hur ska jag förvara ReFerm?

ReFerm kapslar och portionspåsar förvaras i rumstemperatur.

Vad händer när jag dricker ReFerm?

Alla är unika och har olika tarmfloror och symtom. Reaktionen vid intag av ReFerm varierar därför också. Många känner ganska omgående ett lugn i magen även om symtomen består ett tag till. För dem som inledningsvis känner ett lugn i tarmen är det därför lätt att fortsätta.

Hos andra reagerar magen och tarmen med förstärka symtom i magtarmkanalen, vilket givetvis upplevs som jobbigare även om det är naturligt att tarmbakterierna står emot en förändring inledningsvis. Det är dock också ett tecken på att en förändring har startat. Magen och tarmen behöver få tid att vänja sig vid de nya näringsämnena.

Gör då så här: Blanda ReFerm i ett stort glas och ta sedan bara ett par matskedar åt gången fördelat över dagen. (Bortse då från att det bör gå en viss tid mellan intag av ReFerm och nästa måltid.)
När magen/tarmen känns mer stabil kan du öka intaget. Ta t ex ett halvt glas på morgonen och andra halvan på eftermiddagen. Till slut hittar du din nivå. Om du tillhör dem som har problem med halsbränna, så kan du komplettera med Samarin eller Novalucol under en kortare period.

Hör gärna av dig till oss på info@nordicrebalance.com. Vi finns för dig längs med vägen.

 

Varför innehåller ReFerm gluten?

ReFerm innehåller en mindre mängd gluten från korn, som används för att säkerställa den korrekta starten av den mikrobiella fermenteringen.. Använd inte ReFerm om du har celiaki. För dem som inte har celiaki brukar inte denna mängd vara till problem.

Ett holistiskt synsätt på tarmhälsa

Vi på Nordic Rebalance vill inspirera och hjälpa dig till en bättre och hållbar tarmhälsa ur ett holistiskt perspektiv.

I Maghjälpen får du förslag kring kosthållning, recept, övningar. Dietisten delar med sig av recept och tips för hur en känslig tarm kan byggas upp igen. Filmer ger dig konkreta sätt på hur du kan andas bättre, avslappningsrörelser som öppnar upp magen och speciell magyoga för dig med tarmproblem. Vår psykoterapeut hjälper dig att komma igång, ha uthållighet och känna positiva resultat.

Forskning visar att det är viktigt att återkommande reflektera över sitt mående. Vi vill inspirera till de små förändringarna, som passar just dig, som inte stressar och som kan hålla över tid.

Gå till Maghjälpen

Med ReFerm börjar resan till ett bättre mående!

Börja med 1-2 ReFerm Kapslar som en upptrappning till en större mängd ReFerm som erhålls i ReFerm portionspåsar. De allra flesta brukar känna en positiv förändring redan under den inledande fasen. Hitta sen den mängd och tidsrymd som passar dig! Vi finns alltid nära dig om du har frågor längs med vägen: info@nordicrebalance.com

Låt inte dina besvär bli en del av din vardag. Med ReFerm kan du lindra både orsak och symtom.

[check-email]