ReFerm – fermenterad havredryck för tarmfloran
- För kostbehandling av IBS & läckande tarm
- Innehåller kortkedjade fettsyror & lactobaciller
- Livsmedel för speciella medicinska ändamål
Många hälsoproblem börjar i tarmen
Stress, dåliga kostvanor och upprepade antibiotikakurer kan orsaka näringsbrist hos tarmcellerna. Tarmcellerna har en viktig uppgift. De bygger och stärker tarmslemhinnan som i sin tur skyddar tarmen. En läckande tarm kan aktivera kroppens immunförsvar och orsaka inflammatoriska tarmsjukdomar och irritabel tjocktarm (IBS).
ReFerm innehåller kortkedjade fettsyror
ReFerm tillverkas genom fermentering av havre med hjälp av mjölksyrabakterierna Lactobacillus plantarum 299v. Vid fermenteringen bildas kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla. Tarmcellerna bygger tarmslemhinnan som omger och skyddar tarmen. En tät tarmslemhinna är viktig för din hälsa, och hindrar bakterier och andra mikroorganismer från att tränga ut i kroppen.
Kostbehandling med ReFerm
ReFerm klassificeras som FSMP, ”Food for Special Medical Purposes”, i Sverige kallat livsmedel för speciella medicinska ändamål. Det är livsmedel för personer med olika sjukdomar eller åkommor som kräver speciell kost. ReFerm är en kostbehandling för IBS och ulcerös kolit, och ger ingen negativ påverkan på immunförsvaret.
Viktig information!
- ReFerm ska användas under medicinsk övervakning. Kontakta gärna din läkare eller dietist.
- ReFerm är inte lämpligt som enda näringskälla.
- ReFerm är inte avsett för parenteralt bruk.
- Använd inte ReFerm om du är allergisk mot något av innehållsämnena.
- Om du är förstoppad rekommenderar vi att du samtidigt säkerställer att förstoppningen hävs med hjälp av laxerande medel innan och efter intag av ReFerm.
Färre än fem procent av dem som använder ReFerm upplever oavsiktliga reaktioner. Det kan handla om uppblåsthet och ett ökat behov av att tömma tarmen. Om du får dessa reaktioner, kan du halvera ReFerm-intaget under två till sex dagar för att lindra problemen.
Startpaket ReFerm 14-pack
Spara 30% på din första order
ReFerm är ett komplement till din vanliga kost. Vi rekommenderar att du dricker två förpackningar om dagen.
395 kr* Ord. pris 595 kr
Så här dricker du ReFerm
ReFerm ska alltid drickas på ”tom” mage – minst en timme innan frukost resp kvällsmat. Häll drycken i ett stort glas och rör om lite innan du dricker.
ReFerm innehåller inga smaktillsatser, men fermenteringen ger drycken en syrlig smak som påminner om nypon eller vinbär. Vill du tona ner syrligheten lite kan du hälla i 1-2 matskedar sockerfri koncentrerad juice precis innan du ska dricka.
Dosering
Du som har uttalade magproblem eller konstaterad IBS:
Vi rekommenderar att du tar ReFerm varje dag under minst 3-4 månader.
Månad 1: | 2 förpackningar/dag Morgon och eftermiddag/kväll |
Månad 2-4: | 1 förpackning/dag Morgon |
Du som har ulcerös kolit:
Vi rekommenderar att du tar ReFerm varje dag under minst 6 månader.
Månad 1-6: | 2 förpackningar/dag Morgon och eftermiddag/kväll |
Hur länge ska jag dricka ReFerm?
Många upplever symtomförändringar redan inom en till två veckor, och dessa kan fortgå under hela den tid de fortsätter att dricka ReFerm. Varje individs tarmflora är unik och därför kan symtomförändringarna variera från person till person. Eftersom ReFerm tillför näringsämnen för att bygga en starkare tarmslemhinna kan din kropp inledningsvis reagera på de nya ämnena, men det är helt ofarligt. Ibland kan symtom återkomma för att sedan åter förändras, och därför rekommenderar vi att du dricker ReFerm minst 3-4 respektive 6 månader (se ovan), men var alltid lyhörd inför dina symtom.
Tarmens slemhinna behöver ständig påfyllnad av kortkedjade fettsyror, kostfiber och laktobaciller. Du kan därför välja att fortsätta dricka ReFerm och kontinuerligt fylla på kroppens förråd.
Under perioden du tar ReFerm kan du i stort sett äta normalt. Vi rekommenderar dock att tänka på följande råd:
Mjölk – Undvik färsk mjölk, gäller även laktosfri. Ersätt gärna med sojamjölk eller havremjölk, dock inte rismjölk eftersom det innehåller mycket socker.
Mejeriprodukter – Minska intaget av mejeriprodukter som ost och smör samt syrade produkter som fil och yoghurt.
Socker – Minska intaget av socker och produkter med mycket socker, t.ex. godis, kakor, läsk, juice, torkad frukt och saft.
Frukt – Färsk frukt är gott och nyttigt, men för vissa med magproblem kan t.ex. äpple och päron ge magkrångel.
Vila – Försök undvika mat eller dryck med mycket kalorier efter att du har ätit kvällsmat. Tarmsystemet behöver nämligen få vara arbetsfri under kvällen och natten.
Fysisk aktivitet – Sist men inte minst, var fysiskt aktiv varje dag.
Förvaring
Oöppnad: ReFerm förvaras helst i kyla (+ 8°C) men tål att stå i rumstemperatur, så länge den inte överstiger 35°C. ReFerm drickes helst kyld. ReFerm tål inte frysning, så tänk på att inte placera förpackningarna alltför nära kylplattan som sitter längst in i kylskåpet.
Öppnad: En öppnad förpackning har en hållbarhet på 24 timmar i kylskåp.
Ingredienser
Vatten, havremjöl, maltmjöl av korn, sojalecitin och mjölksyrabakteriekultur Lactobacillus plantarum 299v. ReFerm är producerat i Sverige på svensk havre. ReFerm är vegansk.
Näringsinnehåll per 100 gram
Energi | 240 kJ / 58 kcal |
Fett | 1,0 g (varav 0.2 g mättade fettsyror) |
Kolhydrater | 10,9 g (varav 4,9 g sockerarter) |
Protein | 2,0 g (huvudsakligen från havre) |
Salt | 0,04 g (varav natrium 15 mg) |
Vitaminer | Vit. K 0,1μg, Niacin (NE) 0,1 mg, Folsyra 2 μg, Biotin 0,3 μg, Vit. E (α -TE) 0,1 mg |
Mineraler | Na 11 mg, Cl 9 mg, K 60 mg, Ca 10 mg, P 61 mg, Mg 20 mg, Fe 0,6 mg, Zn 0,5 mg, Cu 0,1 μg, I 7 μg, Mn 0,7 mg, Cr 0,3 μg, Mo 19 μg, F 0,8 mg. |
ReFerm produktbroschyr
Produktbroschyren följer med ReFerm startpaket. Du kan ladda ner broschyren här eller kontakta oss om du vill få den skickad till dig.