ReFerm – fermenterad havredryck för tarmfloran

  • För kostbehandling av IBS & läckande tarm
  • Innehåller kortkedjade fettsyror & lactobaciller
  • Livsmedel för speciella medicinska ändamål

Många hälsoproblem börjar i tarmen

Stress, dåliga kostvanor och upprepade antibiotikakurer kan orsaka näringsbrist hos tarmcellerna. Tarmcellerna har en viktig uppgift. De bygger och stärker tarmslemhinnan som i sin tur skyddar tarmen. En läckande tarm kan aktivera kroppens immunförsvar och orsaka inflammatoriska tarmsjukdomar och irritabel tjocktarm (IBS).

ReFerm innehåller kortkedjade fettsyror

ReFerm tillverkas genom fermentering av havre med hjälp av mjölksyrabakterierna Lactobacillus plantarum 299v. Vid fermenteringen bildas kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla. Tarmcellerna bygger tarmslemhinnan som omger och skyddar tarmen. En tät tarmslemhinna är viktig för din hälsa, och hindrar bakterier och andra mikroorganismer från att tränga ut i kroppen.

Kostbehandling med ReFerm

ReFerm klassificeras som FSMP, ”Food for Special Medical Purposes”, i Sverige kallat livsmedel för speciella medicinska ändamål. Det är livsmedel för personer med olika sjukdomar eller åkommor som kräver speciell kost. ReFerm är en kostbehandling för IBS och ulcerös kolit, och ger ingen negativ påverkan på immunförsvaret.

Viktig information!

  • ReFerm ska användas under medicinsk övervakning. Kontakta gärna din läkare eller dietist.
  • ReFerm är inte lämpligt som enda näringskälla.
  • ReFerm är inte avsett för parenteralt bruk.
  • Använd inte ReFerm om du är allergisk mot något av innehållsämnena.
  • Om du är förstoppad rekommenderar vi att du samtidigt säkerställer att förstoppningen hävs med hjälp av laxerande medel innan och efter intag av ReFerm.

Färre än fem procent av dem som använder ReFerm upplever oavsiktliga reaktioner. Det kan handla om uppblåsthet och ett ökat behov av att tömma tarmen. Om du får dessa reaktioner, kan du halvera ReFerm-intaget under två till sex dagar för att lindra problemen.

Ny kund? -30%

Startpaket ReFerm 14-pack

Spara 30% på din första order

ReFerm är ett komplement till din vanliga kost. Vi rekommenderar att du dricker två förpackningar om dagen.

395 kr* Ord. pris 595 kr

Prova ReFerm

Så här dricker du ReFerm

ReFerm ska alltid drickas på ”tom” mage – minst en timme innan frukost resp kvällsmat. Häll drycken i ett stort glas och rör om lite innan du dricker.

ReFerm innehåller inga smaktillsatser, men fermenteringen ger drycken en syrlig smak som påminner om nypon eller vinbär. Vill du tona ner syrligheten lite kan du hälla i 1-2 matskedar sockerfri koncentrerad juice precis innan du ska dricka.

Dosering

Du som har uttalade magproblem eller konstaterad IBS:
Vi rekommenderar att du tar ReFerm varje dag under minst 3-4 månader.

Månad 1: 2 förpackningar/dag
Morgon och eftermiddag/kväll
Månad 2-4: 1 förpackning/dag
Morgon

Du som har ulcerös kolit:
Vi rekommenderar att du tar ReFerm varje dag under minst 6 månader.

Månad 1-6: 2 förpackningar/dag
Morgon och eftermiddag/kväll

Hur länge ska jag dricka ReFerm?

Många upplever symtomförändringar redan inom en till två veckor, och dessa kan fortgå under hela den tid de fortsätter att dricka ReFerm. Varje individs tarmflora är unik och därför kan symtomförändringarna variera från person till person. Eftersom ReFerm tillför näringsämnen för att bygga en starkare tarmslemhinna kan din kropp inledningsvis reagera på de nya ämnena, men det är helt ofarligt. Ibland kan symtom återkomma för att sedan åter förändras, och därför rekommenderar vi att du dricker ReFerm minst 3-4 respektive 6 månader (se ovan), men var alltid lyhörd inför dina symtom.

Tarmens slemhinna behöver ständig påfyllnad av kortkedjade fettsyror, kostfiber och laktobaciller. Du kan därför välja att fortsätta dricka ReFerm och kontinuerligt fylla på kroppens förråd.

Under perioden du tar ReFerm kan du i stort sett äta normalt. Vi rekommenderar dock att tänka på följande råd:

Mjölk  Undvik färsk mjölk, gäller även laktosfri. Ersätt gärna med sojamjölk eller havremjölk, dock inte rismjölk eftersom det innehåller mycket socker.

Mejeriprodukter  Minska intaget av mejeriprodukter som ost och smör samt syrade produkter som fil och yoghurt.

Socker  Minska intaget av socker och produkter med mycket socker, t.ex. godis, kakor, läsk, juice, torkad frukt och saft.

Frukt  Färsk frukt är gott och nyttigt, men för vissa med magproblem kan t.ex. äpple och päron ge magkrångel.

Vila  Försök undvika mat eller dryck med mycket kalorier efter att du har ätit kvällsmat. Tarmsystemet behöver nämligen få vara arbetsfri under kvällen och natten.

Fysisk aktivitet  Sist men inte minst, var fysiskt aktiv varje dag.

Följ din utveckling

Med MyReFerm kan du enkelt se hur dina symtom förändras från dag till dag.
Ladda ner appen redan idag!

 

Förvaring

Oöppnad:  ReFerm förvaras helst i kyla (+ 8°C) men tål att stå i rumstemperatur, så länge den inte överstiger 35°C. ReFerm drickes helst kyld. ReFerm tål inte frysning, så tänk på att inte placera förpackningarna alltför nära kylplattan som sitter längst in i kylskåpet.

Öppnad: En öppnad förpackning har en hållbarhet på 24 timmar i kylskåp.

Ingredienser

Vatten, havremjöl, maltmjöl av korn, sojalecitin och mjölksyrabakteriekultur Lactobacillus plantarum 299v. ReFerm är producerat i Sverige på svensk havre. ReFerm är vegansk.

Näringsinnehåll per 100 gram

Energi 240 kJ / 58 kcal
Fett 1,0 g (varav 0.2 g mättade fettsyror)
Kolhydrater 10,9 g (varav 4,9 g sockerarter)
Protein 2,0 g (huvudsakligen från havre)
Salt 0,04 g (varav natrium 15 mg)
Vitaminer Vit. K 0,1μg, Niacin (NE) 0,1 mg, Folsyra 2 μg, Biotin 0,3 μg, Vit. E (α -TE) 0,1 mg
Mineraler Na 11 mg, Cl 9 mg, K 60 mg, Ca 10 mg, P 61 mg, Mg 20 mg, Fe 0,6 mg, Zn 0,5 mg, Cu 0,1 μg, I 7 μg, Mn 0,7 mg, Cr 0,3 μg, Mo 19 μg, F 0,8 mg.

ReFerm produktbroschyr

Produktbroschyren följer med ReFerm startpaket. Du kan ladda ner broschyren här eller kontakta oss  om du vill få den skickad till dig.

Har jag ett konto?

Kontrollera om det finns ett konto anslutet till din e-postadress.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till ReFerms nyhetsbrev. Få tips om tarmhälsa och för nyheter om ReFerm direkt i din inkorg.