ReFerm – en kliniskt testad kostbehandling

  • Mikrobiellt fermenterad havredryck med hjälp av lactobaciller
  • Kostbehandling för en tarmflora i dysbios (obalans)
  • Kostbehandling för inflammerad tarm, såsom vid IBS

ReFerm innehåller viktiga näringsämnen till tarmen

Välkommen till tjocktarmens värld innehållande 100 000 miljarder mikroorganismer! Tarmflorans kondition är av central betydelse för vårt eget välmående. Många tillstånd har sitt ursprung i tarmfloran och till stor del beror det på fel näring till bakterierna.

ReFerm är en mikrobiellt fermenterad havredryck. Vid ReFerms patenterade tillverkningsprocess bildas kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla och hjälper till att bygga och stärka tarmslemhinnan. En robust tarmslemhinna ska hindra bakterier och andra mikroorganismer som finns naturligt i tarmen från att läcka ut i kroppen.

Vid fermenteringen bildas också andra viktiga molekyler som bland annat kan ha en hämmande effekt på de inflammationsskapande mikroorganismerna. Dessutom normaliserar en rik mängd av fermenteringsämnen och de kortkedjade fettsyrorna pH-värdet i tarmen, som gynnar förekomsten av bakterier som samarbetar med kroppen. Det kan öka mångfalden i tarmfloran. ReFerm innehåller även kostfiber och lactobaciller.

En robust tarmflora och tarm är grunden för god hälsa!
Läs mer om kortkedjade fettsyrors betydelse för en god tarmhälsa

Ta kontroll över din hälsa

Som kund har du tillgång till My ReFerm, där du dagligen kan logga in dina besvär och på så sätt följa hur din tarmhälsa utvecklas under kostbehandlingens gång. Du får även ta del av tips, artiklar och poddar.

För dig som väljer ett längre kostbehandlingsprogram finns därutöver kostråd och recept samt andning- och avslappningsövningar, yoga och coachning till inre ledarskap utifrån ett holistiskt perspektiv.

Köp ReFerm

När kan jag förvänta mig resultat?

Många upplever symtomförändringar redan inom en till två veckor. Varje individs tarmflora är unik och därför kan symtomförändringarna variera från person till person. Det är individuellt hur mycket och länge man bör dricka ReFerm. Det beror på omfattningen av problemet eller behov av kompletterande näringsämne till tarmen.

Gör testet nedan för att få en vägledning i hur länge du behöver dricka ReFerm.

Testa din tarmhälsa

Vad innehåller ReFerm?

Varje förpackning innehåller:

  • kortkedjade fettsyror, som ger energi till tarmcellerna.
  • metaboliskt aktiva mjölksyrabakterier.
  • kostfibrer inklusive betaglukaner.
  • lecitin med fosfatidylkolin.

Ingredienser

Vatten, havremjöl, maltmjöl av korn, sojalecitin och mjölksyrabakteriekultur Lactobacillus plantarum 299v. ReFerm är producerat i Sverige på svensk havre. ReFerm är vegansk.

Använd inte ReFerm om du är allergisk mot någon av innehållsämnena. ReFerm innehåller en mindre mängd gluten från korn. Kornet används för att säkerställa den korrekta starten av den mikrobiella fermenteringen.

Eftersom ReFerm tillför näringsämnen för att bygga en starkare tarmslemhinna kan din kropp inledningsvis reagera på de nya ämnena. Det är helt ofarligt och naturlig reaktion. Du kan då halvera ReFerm-intaget under två till sex dagar för att låta tarmen vänja sig vid näringsintaget.

Om du är förstoppad rekommenderar vi att du samtidigt säkerställer att förstoppningen hävs med hjälp av laxerande medel innan och efter intag av ReFerm.

Näringsinnehåll per 100 gram

Energi240 kJ / 58 kcal
Fett1,0 g (varav 0.2 g mättade fettsyror)
Kolhydrater10,9 g (varav 4,9 g sockerarter)
Protein2,0 g (huvudsakligen från havre)
Salt0,04 g (varav natrium 15 mg)
VitaminerVit. K 0,1μg, Niacin (NE) 0,1 mg, Folsyra 2 μg, Biotin 0,3 μg, Vit. E (α -TE) 0,1 mg
MineralerNa 11 mg, Cl 9 mg, K 60 mg, Ca 10 mg, P 61 mg, Mg 20 mg, Fe 0,6 mg, Zn 0,5 mg, Cu 0,1 μg, I 7 μg, Mn 0,7 mg, Cr 0,3 μg, Mo 19 μg, F 0,8 mg.

Hur dricker jag ReFerm?

Häll drycken i ett stort glas och rör om lite innan du dricker. ReFerm innehåller inga smaktillsatser. Fermenteringen ger den en syrlig smak, som vissa uppfattar påminna om nypon eller vinbär. Om du vill tona den syrliga smaken så tillsätt 1–2 matskedar sockerfri koncentrerad juice precis innan du dricker ReFerm.

Drick ReFerm på tom mage och vänta helst en timme innan nästa intag av dryck eller mat. Då gör det bäst nytta, men går det inte att få ihop livspusslet, så anpassa tiden för dina behov.

Drick ReFerm direkt på morgonen och därefter en gång på eftermiddagen som mellanmål.

Hur ska jag förvara ReFerm?

Förvaras i rumstemperatur eller svalt. Kyl ReFerm innan intag. ReFerm tål inte frysning så tänk på att inte placera förpackningarna alltför nära kylplattan som sitter längst in i kylskåpet. ReFerm tål inte temperatur över 35 grader C.

Öppnad förpackning: Förvaras i max 24 timmar i kylskåp.

Hitta en kostbehandling som passar dig!

ReFerm kostbehandling med ett holistiskt livsstilsprogram

Välj mellan kostbehandlingarna Förbättra, Stärka och Förändra. Utöver ReFerm får du tillgång till dietistråd, recept, videogudier andningsövningar och magyoga för dig med tarmproblem och mycket mer.

Hitta rätt kostbehandling utifrån omfattningen av dina symtom. Genom att testa din tarmhälsa hjälper vi dig hitta rätt.

ReFerm kostbehandling med ett holistiskt livsstilsprogram

Vi på Nordic Reblance vill inspirera och hjälpa dig till en bättre och hållbar tarmhälsa ur ett holistiskt perspektiv.

Fermenterad kost är viktig för att påverka tarmen i en hälsosam riktning med minskade problem. Det finns dock även andra faktorer som kan ge lindring. Avslappning, djupandning och aktivering av det parasympatiska nervsystemet påverkar också välbefinnandet positivt.

Under tiden för din valda kostbehandlings beräknade längd får du kostnadsfritt guidande mail med förslag kring kosthållning, recept, övningar och coachande verktyg för inre ledarskap över tid.
Dietisten delar med sig av recept och tips för hur en känslig tarm kan byggas upp igen. Filmer med instruktörer inom friskvård ger dig konkreta sätt på hur du kan andas bättre, avslappningsrörelser som öppnar upp magen och speciell magyoga för dig med tarmproblem.

Vår psykoterapeut hjälper dig att komma igång, ha uthållighet och känna positiva resultat. Forskning visar att det är viktigt att återkommande reflektera över sitt mående. Vi vill inspirera till de små förändringarna, som passar just dig, som inte stressar och som kan hålla över tid.

Hälsa ska ge dig en bra magkänsla.

ReFerm produktbroschyr

Du kan ladda ner broschyren här eller kontakta oss  om du vill få den skickad till dig.

[check-email]

Nyhetsbrev

Anmäl dig till ReFerms nyhetsbrev.Få tips om tarmhälsa och för nyheter om ReFerm direkt i din inkorg.