Upplever du förstärkta symtom i början?

För en del kan magen reagera första dagarna med ReFerm och uppleva förstärkta symtom. Det är fullt normalt och ett gott tecken på att kroppen börjar ta åt sig av alla näringsämnen, även om det såklart kan vara jobbigt.

För att minska symtomen har vi listat våra bästa tips här.

Tips för att vänja magen med ReFerm

Det är vanligt och helt ofarligt att magen reagerar på nya näringsämnen. Precis som med träning och träningsvärk så kan man känna av det i början – ett bevis på att förändring sker.
Om du upplever ökade symtom kan du ta en kort paus i 1-2 dagar och sedan försiktigt öka intaget enligt detta schema:

Dag1-3: Blanda en halv påse med 1,25 dl vatten. Drick i små klunkar fördelat över dagen. Då behöver det inte gå en viss tid mellan intag av ReFerm och nästa måltid. Känns det bra kan du öka upp dag 4.

Dag 4-5: Blanda en halv påse med 1,25 dl vatten och drick på fastande mage på morgonen. Känns det bra kan du öka dag 6. Annars stanna på denna nivå.

Dag: 6 -> : Prova att blanda en hel påse med 2,5 del vatten och drick på fastande mage på morgonen. Blir det för mycket så backa till en halv påse.

Lyssna på din mage och hitta den mängd som passar dig. När du hittat din nivå rekommenderar vi att du fortsätter att dricka tills dess att du känner dig bättre.

Ett gott tecken på att förbättring sker

När du dricker ReFerm får du i dig näringsämnen som stärker din tarm långsiktigt. För dig som redan har en känslig mage kan kroppen inledningsvis reagera på de nya ämnena. Vissa kan tillfälligt uppleva nya eller förstärkta symtom – vilket är helt ofarligt och en naturlig reaktion, även om det kan kännas jobbigt. Magen och tarmen behöver helt enkelt vänja sig vid de nya näringsämnena, vilket oftast bara brukar ta några dagar.

Varför får jag nya eller mer symtom?

Har du ett matsmältningssystem och en tarmflora som är i kraftig obalans kan tarmen bli stressad när nya näringsämnen tillsätts. Matsmältningssystemet kan sakna rätt matsmältningsenzymer och tarmfloran kan reagera på den förändring som ReFerm vill göra. Tillsammans kan det resultera i olika symtom. Det är normalt och en balans kommer att infinna sig efterhand. Du kan dock behöva anpassa din tillvänjning genom att minska dosen.

Hört från andra som dricker ReFerm

Jacob
”Jag kan säga att detta har hjälp mig grymt mycket. Det är ingen Quick fix och i början retar det upp magen. Men efter en vecka är många av mina symtom borta eller minskat otroligt mycket.”

Lisbeth
”Jag började med att dela innehållet i påsen på två eftersom jag blev kass i magen på en hel. Sedan gick det sakta men säkert framåt.
Jag kan äta surdegsbröd igen.”

Läs om Mikaels vändning – magbesvären gick över!
Mikael provade ReFerm - men slutade pga mer magknip. Efter ett tag bestämde han sig för att ge ReFerm en ny chans. Nu har han precis avslutat en ny omgång där magsmärtorna gett med sig.

Läs hans berättelse här

Få 100 kr rabatt på två köp med rabattkoden referm100

Har du något av symtomen nedan?

Långt ifrån alla upplever ökade symtom i början.
Första tiden med ReFerm kan se väldigt olika ut.
Ha tillit till processen och hör av dig om du har frågor.

[check-email]