Tarmhälsa

Kortkedjade fettsyrors betydelse för en god tarmhälsa
Bakterierna i våra tarmar skapar sin energi genom att bryta ner den föda vi tillför. De bakterier som fermenterar fibrer bildar kortkedjade fettsyror. Både bakterierna själva och de kortkedjade fettsyrorna, som de bildar, är av stor betydelse för vår tarmhälsa och därmed vårt välmående. Människan och tarmfloran I och på vår kropp finns mikroorganismer som […]
Läs mer
God magkänsla i juletid
Hjärnan och magen kommunicerar med varandra. Så låt därför de stundande helgerna bli en tidpunkt för att varva ner, tänka goda tankar, andas lugnt och ge din tarm näring och kärlek för ett bättre välmående både mentalt och fysiskt. Julen står inför dörren. Innan jul och eventuell ledighet är det ofta mycket som ska ordnas […]
Läs mer
Kostbehandling av tarmrelaterade symtom
Kära läsare, Att informera om och marknadsföra livsmedel är ganska strikt reglerat. Det är avsevärt lättare att informera om smak och livsstil än om hälsobringande egenskaper. Det är förstås mycket bra att det inte utlovas egenskaper som är felaktiga eller kraftigt överdrivna. Å andra sidan är det viktigt att minnas att vi inte intar föda […]
Läs mer
IBS, ulcerös kolit och inflammationer – kostdiet genom fermenterade livsmedel
Symtom Jag har diarré! Jag har förstoppning! Jag har både diarré och förstoppning! Jag har ont i magen! Jag har gaser och pruttar! Jag är så otroligt trött! Jag har ett sådant sug efter mat även om jag egentligen inte är hungrig. Besvären är många. Somliga är diagnostiserade med IBS, andra inte. Många har bukrelaterade […]
Läs mer
Fermenteringsprodukter kan reducera inflammationer
Felaktig kost kan påverka neutrala och harmlösa mikroorganismer till att bli oacceptabla av kroppens immunförsvar. Nordic Rebalances forskning indikerar att fermenterade livsmedel kan balansera tarmfloran så att tarmflorans mikroorganismer åter blir accepterade av kroppens immunförsvar och därigenom reducera tarmrelaterade inflammationer. Fullt av mikroorganismer i tarmen Under en människas livslängd passerar cirka 60 ton föda genom […]
Läs mer
Kund på besök
”Skulle vara kul att få prata med er om lite reflektioner och tankar kring produkten (ReFerm)”, skriver Vasilis till oss. Ett par veckor senare har vi glädjen att välkomna Vasilis till oss. Det blir en spännande dag. Vasilis är både påläst och vetgirig. Han ställer många frågor om ReFerm till Hans Israelsen, forskaren och grundaren […]
Läs mer