Fermenterad havre

Dietisten tipsar

Visste du att man även kan fermentera spannmål så som havre?

Klart du visste, surdegsbröd är ett fermenterat livsmedel. Men visste du att ReFerm även är gjord på fermenterad havre?

ReFerm är en fermenterad havredryck och innehåller en hög mängd kortkedjade fettsyror men även prebiotika, probiotika, samt metaboliter från fermenteringen. Det tillsammans gör att man kan kategorisera ReFerm som postbiotika.  

Sädesslag såsom korn, råg och havre innehåller alla fibrer, B-vitaminer och mineraler.

Sädesslag innehåller också fytinsyra och lektiner så kallade antinutrienter vilket binder till sig järn, kalcium och zink och förhindrar vår kropp att ta upp näringen.  Genom fermenteringen bryter mikroorganismer delvis ner dem och vår kropp kan tillgodogöra sig mineralerna.

Välj därför gärna ett fullkornsbakat bröd, eller varför inte prova att göra din egen surdeg.

Är du extra känslig är ett surdegsbröd bakat på dinkel ett bra val!

 

Varma hälsningar,
Emilia Polster

[check-email]

Nyhetsbrev

Anmäl dig till ReFerms nyhetsbrev.Få tips om tarmhälsa och för nyheter om ReFerm direkt i din inkorg.