Kostbehandling för IBS & tarm­inflammationer

En stark tarm är grunden till bra hälsa. ReFerm är en fermenterad dryck, gjord på svensk havre. Drycken innehåller kortkedjade fettsyror som många med tarmproblem lider brist utav.

Du kan dricka ReFerm även om du inte fått diagnosen IBS.

Kom igång!

i
×

Ingredienser

Vatten, havremjöl, maltmjöl av korn, sojalecitin och mjölksyrabakteriekultur Lactobacillus plantarum 299v. ReFerm är producerat i Sverige på svensk havre. ReFerm är vegansk.

Näringsinnehåll per 100 gram

Energi240 kJ / 58 kcal
Fett1,0 g (varav 0.2 g mättade fettsyror)
Kolhydrater10,9 g (varav 4,9 g sockerarter)
Protein2,0 g (huvudsakligen från havre)
Salt0,04 g (varav natrium 15 mg)
VitaminerVit. K 0,1μg, Niacin (NE) 0,1 mg, Folsyra 2 μg, Biotin 0,3 μg, Vit. E (α -TE) 0,1 mg
MineralerNa 11 mg, Cl 9 mg, K 60 mg, Ca 10 mg, P 61 mg, Mg 20 mg, Fe 0,6 mg, Zn 0,5 mg, Cu 0,1 μg, I 7 μg, Mn 0,7 mg, Cr 0,3 μg, Mo 19 μg, F 0,8 mg.

För IBS och
andra tarmbesvär

Kliniskt testad
kostbehandling

Komplement till
din vanliga kost

Gjord på
svensk havre

Hur länge ska jag dricka ReFerm?

För att kunna rekommendera längden på en kostbehandling behöver du svara på några frågor om din tarmhälsa och välmående. Klicka på knappen nedan för att komma till testet.

Testa din tarmhälsa

Så fungerar ReFerm

ReFerm stärker din tarm

ReFerm är en fermenterad dryck, gjord på svensk havre. ReFerm innehåller bland annat kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla. Tarmcellerna bygger tarmslemhinnan, som i sin tur ska hindra bakterier och andra mikroorganismer som finns naturligt i tarmen från att läcka ut i kroppen.

ReFerm är en kostbehandling för IBS och tarminflammationer. Drycken är kliniskt testad och utvecklad för att stärka tarmhälsan genom att tillföra näringsämnen.

Människorna bakom ReFerm

Vi vet hur tufft det kan vara att leva med mag- och tarmbesvär. Idag lider en av tre svenskar av magproblem och det är för dessa personer som vi har utvecklat ReFerm.
Läs mer om Nordic Rebalance här.

Hans Israelssen
PhD i bakteriell molekylärgenetik,
grundare av ReFerm

Emilia Polster
Dietist på Palmer Friskvård

Caroline Lilja Olsson
VD

Näringsämnen för en robust tarm

Kortkedjade fettsyror är den främsta energikällan till tarmcellerna och bidrar till att stärka barriärfunktionen mot inkräktande bakterier. Kortkedjade fettsyror (SCFA; short-chain fatty acids) skapas naturligt i tjocktarmen när tarmfloran fermenterar ämnen som passerat utan att brytas ner i tunntarmen.

Vid ReFerms patenterade tillverkningsprocess bildas kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla och hjälper till att bygga och stärka tarmslemhinnan. Vid fermenteringen bildas också andra viktiga molekyler som kan ha en hämmande effekt på de inflammationsskapande mikroorganismerna. ReFerm innehåller även kostfiber och lactobaciller.

Så dricker du ReFerm

ReFerm dricks på ”tom mage” - minst en timme innan frukost respektive kvällsmat. Vår rekommendation är att ta ReFerm två gånger om dagen i fyra veckor. Därefter kan du dricka 1 ReFerm om dagen.

ReFerm ska alltid drickas på ”tom” mage – helst en timme innan frukost. Tar du två förpackningar om dagen rekommenderar vi att du dricka den andra en timme innan du äter kvällsmat.

Många upplever symtomförändringar redan inom en till två veckor efter påbörjad kostbehandling. Detta kan dock variera. Det tar tid att bygga upp en stark tarm igen, så var uthållig.

Börja en ny vana!

ReFerm är en effektiv kostbehandling som går ut på att enkelt tillföra nyttiga näringsämnen till tarmen. Kortkedjade fettsyror stärker både tarmbarriären och skapar en tarmmiljö som främjar förekomsten av bakterier som lever i symbios med kroppen. När tarmen stärks kan inflammationer och symtom avta. Dessutom ökar då möjligheten att kunna inta näringsämnen som du tidigare valt att avstå ifrån.

En robust tarm är i mångt och mycket grunden till välmående.

Börja idag

 • ”Jag märkte skillnad”

  Jag började ta ReFerm för att jag inte hade något att förlora på att prova ännu en lösning, men jag fortsatte för att jag märkte skillnad. Det var efter att jag märkte en förändring som jag satte mig in i hur produkten fungerar och förstod hur stor roll kortkedjade fettsyror spelar i tarmens välbefinnande och funktion.

  Vasilis

 • ”Efter en inledande bubblig start har det lagt sig ett behagligt lugn i magen.”

  Anette

 • “Idag känns magen stabil och stark”

  Jag har länge levt med en orolig mage. Jag fick tips om att dricka ReFerm.  Redan efter ett par veckor kände jag en betydande skillnad. Idag känns magen stabil och stark. Jag kan leva precis som jag vill och njuta av livets goda. 

  Jan-Ove

Vanliga frågor kring ReFerm

ReFerm är en fermenterad havredryck, utvecklad för att stärka din tarm. ReFerm är en kostbehandling för IBS och ulcerös kolit, och du dricker den som ett komplement till din vanliga kost.

Om du har uttalade magproblem eller konstaterad IBS bör du dricka ReFerm varje dag under minst 3-4 månader. Lider du av ulcerös kolit bör du dricka ReFerm varje dag under minst 6 månader.

Läs mer om dosering här

ReFerm innehåller bland annat kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla. Tarmcellerna bygger tarmslemhinnan och minskar risken för läckande tarm. En tät tarmslemhinna är viktig för din hälsa, och hindrar bakterier och andra mikroorganismer från att tränga ut i kroppen.

ReFerm innehåller även kostfiber och viktiga näringsämnen som påverkar tarmfloran och kan ha en hämmande effekt på inflammationsskapande mikroorganismer.

Läs mer här

Ja. ReFerm är en fermenterad havredryck, utvecklad för att stärka tarmhälsan. Du kan dricka den som ett komplement till din vanliga kost och den ger ingen negativ påverkan på ditt immunförsvar.

Läs mer här

IBS (Irritable Bowel Syndrome) är vanligt förekommande. Symtomen kan vara väldigt besvärliga. IBS ger magont och diarré och/eller förstoppning, men det finns även andra symtom som kan kopplas till en inflammerad tarm: trötthet, ledont, huvudvärk, torra slemhinnor, dålig sömn samt humörsvängningar.

Misstänker du att du lider av IBS bör du alltid kontakta vården.

ReFerm ska alltid drickas på ”tom” mage – helst en timme innan frukost. Tar du två förpackningar om dagen rekommenderar vi att du dricka den andra en timme innan du äter kvällsmat.

Vi brukar hävda att ReFerm främst lämpar sig för personer som lider av IBS med diarré och IBS med omväxlande diarré och förstoppning. Har du IBS och är förstoppad kan du ändå dricka ReFerm, men då bör du komplettera med laxerande medel.

De kortkedjade fettsyrorna i ReFerm tillför näring till tarmslemhinnan oavsett symtom.

Läs mer här

ReFerm innehåller vatten, havremjöl, maltmjöl av korn, sojalecitin och mjölksyrabakteriekultur Lactobacillus plantarum 299v. ReFerm är producerat i Sverige på svensk havre. ReFerm är vegansk.

Vill du veta mer om ReFerm?

Anmäl dig till ReFerms nyhetsbrev.
Få tips om tarmhälsa och för nyheter om ReFerm direkt i din inkorg.

Jag vill få nyhetsbrev
[check-email]

Nyhetsbrev

Anmäl dig till ReFerms nyhetsbrev.Få tips om tarmhälsa och för nyheter om ReFerm direkt i din inkorg.