En kostbehandling för IBS och tarminflammationer

Bra hälsa grundar sig i en frisk tarm. ReFerm är en fermenterad dryck, gjord på svensk havre. Drycken innehåller kortkedjade fettsyror som många med tarmproblem lider brist utav.
Du kan dricka ReFerm även om du inte fått diagnosen IBS.

Köp ReFerm Testa din tarmhälsa

En kostbehandling för IBS och tarminflammationer

Bra hälsa grundar sig i en frisk tarm. ReFerm är en fermenterad dryck, gjord på svensk havre. Drycken innehåller kortkedjade fettsyror som många med tarmproblem lider brist utav.
Du kan dricka ReFerm även om du inte fått diagnosen IBS.

Så stärker ReFerm din tarm

Många hälsoproblem börjar i tarmen. Stress, dåliga kostvanor och upprepade antibiotikakurer kan påverka din hälsa negativt och i värsta fall orsaka inflammatoriska tarmsjukdomar och irritabel tjocktarm (IBS). För att förebygga och motverka detta behöver tarmen en stark slemhinna.

Tarmcellernas främsta näringskälla

Cellerna i tarmens slemhinna fungerar som en skyddande barriär som hindrar bakterier och mikroorganismer från att läcka ut i kroppen. Vid ReFerms patenterade tillverkningsprocess bildas kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla och hjälper till att bygga och stärka tarmslemhinnan. Vid fermenteringen bildas också andra viktiga molekyler som kan ha en hämmande effekt på de inflammationsskapande mikroorganismerna. ReFerm innehåller även kostfiber och lactobaciller.

Så dricker du ReFerm

ReFerm dricks på ”tom mage" - minst en timme innan frukost resp kvällsmat. Vår rekommendation är att ta ReFerm två gånger om dagen i 3-6 månader beroende på dina symtom. Under perioden du tar ReFerm kan du i stort sett äta normalt.
Många upplever symtomförändringar redan inom en till två veckor efter påbörjad kostbehandling. Detta kan dock variera.

Vanliga frågor kring ReFerm

ReFerm är en fermenterad havredryck, utvecklad för att stärka din tarm. ReFerm är en kostbehandling för IBS och ulcerös kolit, och du dricker den som ett komplement till din vanliga kost.

Om du har uttalade magproblem eller konstaterad IBS bör du dricka ReFerm varje dag under minst 3-4 månader. Lider du av ulcerös kolit bör du dricka ReFerm varje dag under minst 6 månader.

Läs mer om dosering här

ReFerm innehåller bland annat kortkedjade fettsyror som är tarmcellernas främsta näringskälla. Tarmcellerna bygger tarmslemhinnan och minskar risken för läckande tarm. En tät tarmslemhinna är viktig för din hälsa, och hindrar bakterier och andra mikroorganismer från att tränga ut i kroppen.

ReFerm innehåller även kostfiber och viktiga näringsämnen som påverkar tarmfloran och kan ha en hämmande effekt på inflammationsskapande mikroorganismer.

Läs mer här

Ja. ReFerm är en fermenterad havredryck, utvecklad för att stärka tarmhälsan. Du kan dricka den som ett komplement till din vanliga kost och den ger ingen negativ påverkan på ditt immunförsvar.

Läs mer här

IBS (Irritable Bowel Syndrome) är vanligt förekommande. Symtomen kan vara väldigt besvärliga. IBS ger magont och diarré och/eller förstoppning, men det finns även andra symtom som kan kopplas till en inflammerad tarm: trötthet, ledont, huvudvärk, torra slemhinnor, dålig sömn samt humörsvängningar.

Misstänker du att du lider av IBS bör du alltid kontakta vården.

ReFerm ska alltid drickas på ”tom” mage – helst en timme innan frukost. Tar du två förpackningar om dagen rekommenderar vi att du dricka den andra en timme innan du äter kvällsmat.

FSMP, ”Food for Special Medical Purposes”, är livsmedel för personer med olika sjukdomar eller åkommor som kräver speciell kost. ReFerm är en kostbehandling av IBS och ulcerös kolit, och du dricker den som ett komplement till din vanliga kost.

Vi brukar hävda att ReFerm främst lämpar sig för personer som lider av IBS med diarré och IBS med omväxlande diarré och förstoppning. Har du IBS och är förstoppad kan du ändå dricka ReFerm, men då bör du komplettera med laxerande medel.

De kortkedjade fettsyrorna i ReFerm tillför näring till tarmslemhinnan oavsett symtom.

Läs mer här

Ny kund? -30%

Startpaket 14-pack

Testar du ReFerm för första gången?
Spara 30 % på din första order.

ReFerm är ett komplement till din vanliga kost. Vi rekommenderar att du dricker två förpackningar om dagen.

395 kr* Ord. pris 595 kr

Prova ReFerm

Ta kontroll över din hälsa

I My ReFerm loggar du ditt mående och dina symtom dagligen och kan på så sätt följa hur dina tarmbesvär förändras under kostbehandlingens gång. Du får även ta del av spännande forskning, tips och andra nyheter om mag- och tarmhälsa.

BÖRJA IDAG!

[check-email]

Nyhetsbrev

Anmäl dig till ReFerms nyhetsbrev.Få tips om tarmhälsa och för nyheter om ReFerm direkt i din inkorg.