Här hittar du ett recept på fiberrika surdegsfrallor bakade med dinkelmjöl.
Ingredienser:
200 g vetemjöl special
200 g siktat dinkelmjöl
300 g vatten
1/2 msk salt
80 g surdeg
Gör så här:
Blanda surdeg och vatten i en bunke. Häll i mjöl och arbeta in i degen, du behöver inte knåda degen.
Blanda i saltet.
Vik degen genom att dra kanterna mot mitten.
Låt degen jäsa tills den dubblerats i volym, räkna med ca 4-8 timmar.
Under tiden degen jäser ska du vika degen tre till fyra gånger.
Ställ degen därefter i kylskåpet och låt vila över natten.
Dagen därpå sätter du ugnen på 270 grader.
Vänd degen på ett mjölat bakbord och dela degen i åtta bitar och lägg försiktigt över på ett bakplåtspapper, du behöver alltså inte knåda degen. Spraya lite vatten på bullarna.
Grädda i ca 10-15 minuter eller tills de har en innetemperatur på 96-98 grader.
Njut!