Recep surdegsbullar med dinkel 

Recept

Här hittar du ett recept på fiberrika surdegsfrallor bakade med dinkelmjöl.

Ingredienser:

200 g vetemjöl special 

200 g siktat dinkelmjöl 

300 g vatten 

1/2 msk salt 

80 g surdeg 

 

Gör så här: 

Blanda surdeg och vatten i en bunke. Häll i mjöl och arbeta in i degen, du behöver inte knåda degen.

Blanda i saltet. 

Vik degen genom att dra kanterna mot mitten.  

Låt degen jäsa tills den dubblerats i volym, räkna med ca 4-8 timmar.  

Under tiden degen jäser ska du vika degen tre till fyra gånger.  

Ställ degen därefter i kylskåpet och låt vila över natten.  

Dagen därpå sätter du ugnen på 270 grader.  

Vänd degen på ett mjölat bakbord och dela degen i åtta bitar och lägg försiktigt över på ett bakplåtspapper, du behöver alltså inte knåda degen. Spraya lite vatten på bullarna.  

Grädda i ca 10-15 minuter eller tills de har en innetemperatur på 96-98 grader. 

Njut! 


Prova-på-erbjudande!💚

Testa våra kapslar med högkoncentrerad postbiotika under 30 dagar.

✔️ Naturligt.
✔️ Långsiktigt.
✔️ Kliniskt testat.

Magen kommer tacka dig!

Nej tack, ingen rabatt.

[check-email]